Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Hamburgare med bröd i ett pappershölje.

    Fotograf: Madeleine Land

Handla lokalt

Vi behöver hjälpas åt att bidra till att våra verksamheter även fortsättningsvis ska finnas kvar och sätta guldkant på vår allas tillvaro. Var med och stötta det lokala näringslivet runt Hornborgasjön. Njut av en fika på en uteservering, köp med dig mat till din picknick eller ta med en lokal anrättning hem. Här har vi samlat företagens erbjudanden - support your locals.

Restaurang och Café

Café Doppingen doppingencafe.se
Öppet mellan kl 11-17 fredag till söndag.
Soppa, bröd, smör, hummus och råkost kommer från köket och serveras inte som buffé. Ni kan välja att sitta inne, på uteserveringen eller ta med er något gott ut i naturen. Vi kör även ut beställningar till vissa platser. Kika på vår Facebooksida!

Café Åsle Tå www.asleta.se
Öppet onsdag - söndag 10.00 - 16.00
Välkomna för en fika ute på landet med möjlighet att sitta ute om vädret tillåter.

Cesarstugan www.cesarstugan.se
Öppet: ons-sön 10.00-16.00
Välkomna till Cesarstugan! Vi erbjuder viss servering på tallrik, buffé och mat för avhämtning. Man kan välja att sitta inne i vår stora generösa matsal eller ta en plats på vår uteservering. Visor till lunch! Vi spelar och sjunger några visor ons-fre mellan kl 12.00-14.00

Falbygdens Osteria falbygdensosteria.se
Butiken öppet mån-fre 10.00-17.00, lör 10.00-16.00, sön 11.00-16.00.
Restaurangen öppen ons-sön, tills vidare.
Alla dagar i veckan, mellan klockan 9-10, har du som kund nu möjlighet att i femton minuter få strosa runt ensam i vår butik. Ring vår alldeles egna ostmästare på 070-266 66 56 för att boka en tid som passar dig! Det är kostnadsfritt. 
I restaurangen serverar vi en ost- & delikatesstallrik som går att äta här eller att ta med som take away (ring gärna innan, 0515-717235), 99:-/st. Utöver dessa tallrikar serverar vi fika, smörgåsar och kaffe/te. Detta går självklart också att lösa med take away. Vi har även fullständiga rättigheter.
Enklare uteservering finns också. Välkomna!

Hotell Falköping hotellfalkoping.se
Som ett komplement till vår vanliga lunchservering startar vi Drive Thru servering av lunch (enbart varmrätt) kl 12.00-14.00 på vardagar. Start fredag 27 mars.
* Kolla in dagens meny på FB o Instagram
* Ring 0515-686108 (för snabbare hantering o bästa service)
* Kör/cykla/gå på framsidan av Teaterbaren o stanna vid Teaterentrén
* Swisha betalning (kortbetalning kommer finnas om du inte har swish). 80 kr/portion
* Vi levererar din mat
* Smaklig måltid!!!

Jula Hotell www.julahotell.se
Öppet: Frukost Måndag-Fredag 06.00-09.00, Lördag- Söndag 07:30- 10:30
Lunch Måndag-Fredag 11.30-14.30
Barmeny Måndag- Lördag 17.00-22.00

Salladsbuffén under lunchtid har ersatts med egna salladsskålar till våra matgäster. Vi ser också till att ni gäster inte sitter så nära nästa sällskap. Vi erbjuder utkörning av både konferensfika och lunch för de som sitter och har möten/konferenser på jobbet. Erbjuder även utkörning av lunch till företag och privatpersoner (i Skara). Sen går det utmärkt att hämta lunch och middag från vår a la carte.

Järnvägshotellet jvghotell.se
Järnvägshotellet erbjuder picknickkorg att ta med sig ut i naturen innehållande:
Kaffe, Juice, Fralla , Bulle / Mjuk kaka 50 kr per person
Lägg beställning senast kl 16.00 dagen innan till jessica@jvghotell.se ange avhämtningstid.

Kdesign www.facebook.com/kdesignab
Öppet: torsdagar - söndagar 11.00 – 16.00
Vi erbjuder stora och rymliga lokaler med 50 platser med långt mellan borden. Vi har även en övervåning där man kan ståfika. Vi erbjuder paj och sallad. Just nu serverar vi en sallad med rökt hjortfilé från Dagsnäs och ostpaj med sallad. Bröd från Cesarstugan. Hembakt och nybakt fika. Vi har också mycket glutenfritt.

Klosterkaféet www.facebook.com/Klosterkafet
Öppet: Torsdag – söndag 11.00 -17.00
Beställ en picknickpåse av oss för avhämtning!
Vi har alltid supergoda räkmackor, frallor och nybakade bullar. Tips! Tar du med en egen termos kan vi fylla den med dagens soppa, perfekt för skogsutflykten! eller varför inte ett av våra lyxiga lösteer! Såklart har vi även takeaway-koppar.

Veganska, glutenfria och laktosfritt fika finns alltid, och inom ett par dagar även rawfood-alternativ. Ring oss på tel 0511-60444 så berättar vi om dagens sortiment, och plockar ihop en skräddarsydd påse till dig, färdig att ta med ut i naturen!

Kurorten Mösseberg - www.kurortenmosseberg.se
Öppet: Lunch 12.00-14.00 och Middag 18.00-21.00 Varje dag
Från och med vecka 12 serverar vi dagens lunchrätt på tallrik istället för vår lunchbuffé, så nu väntar en härlig meny och en traditionell tallriksservering helt enkelt! Vi erbjuder lunchlådor för avhämtning och inom kort även utkörning.

"Kurortens Bakficka" - En drive thru med lunch och a la carte försäljning.
Ring och beställ, åk förbi utlämningsstället.
Ni behöver inte gå ur bilen, personal kommer ut med maten, och det går bra att swisha.
Dagens lunch 99 kr mellan 11.30-14.00
A la carte mellan 17.00-20.30

Önskar våra konferensgäster fika i konferensrummet så erbjuder vi er självklart att servera fika där men i våra vackra jugendsalonger sitter ni också luftigt.

Vi erbjuder våra konferensgäster kostnadsfri uppgradering till enkelrum istället för dubbelrum (i mån av plats). Vi har märkt att en del företag gärna bokar möten i sin geografiska närhet istället för att åka för långt bort. Vill du få hjälp att boka en konferens på vår Kurort som ligger avskilt i Falköping så maila oss på bokning@kurortenmosseberg.se  så hjälper vi dig gärna med att hitta ett upplägg som passar er! Bokar du en konferens nu så erbjuder vi er gratis ombokning om ni behöver byta datum.

Har du ytterliga frågor och funderingar eller vill veta med om våra rutiner så ring oss på
0515-432 00 eller maila på info@kurortenmosseberg.se

Löfwings Ateljé och Krog www.lofwings.se
Öppet: ons - sön 10 - 17 (köket 12 - 15.30)
Stor uteservering vid fint väder. Vi har även gott om filtar. Vi välkomnar hundar utomhus men även vid ett antal bord inomhus. Säg bara till så visar vi er till bordet. Vill du ta med dig maten så går det naturligtvis också bra. Vi har fika och rätter som med lätthet kan omvandlas till Picknic att njutas av ute i naturen. Är du frisk välkomnar vi dig naturligtvis in i vår restaurang, till vår gårdsbutik och galleri. Göran Löfwing har även skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken bakom byggnaden.

Mellomgården mellomgarden.nu
Öppet 11.00 – 17.00 varje dag.
Vi har stora lokaler med mycket utrymme, så det är lätt att sprida ut sig. Stor konsthall. Avnjut hembakat, våfflor och lättare luncher. Serverar efter beställning.

Rasta Falköping rasta.se/falkoping
Öppet Mån-fre 6.00-24.00, Lör-Sön 7.00-22.00
Precis vid infarten till Falköping ligger Rasta Falköping. På anläggningen finns restaurang med uteservering, lekplats, Preembutik med helt ny tvätthall, samt 12 fräscha hotellrum.
Här serverar vi Dagens Rätt varje vardag och på helgen en lite festligare Helgmeny.

Wrågårdens Pop-Up-Restaurang www.wragarden.se
Utomhus vid Optimera på Mossvägen 16. Vi serverar från vårt utekök i Optimeras utomhusförråd. Ät direkt eller ta med matlåda. Dagens lunch – en husmansrätt, dricka och kaffe ingår. Pris 85:- Start fredag 20 mars klockan 11:30-14:00 Vi testar vecka för vecka följ oss på Facebook.
"Dagens rätt" annonseras på vår Facebook sida från 08:00 varje dag.

Strögets mat www.strogetsmatopub.se/
Vi kör ut lunch utan kostnad, minsta antal är 4 portioner. Pris för lunchen är 70 kr.
Tel: 0515-10138 Meny hittar ni på Lunchtajm. 

Aktivitet

Dalénium Science Center www.dalenium.com
Upplev och upptäck på lovet! Påsklovsöppet med show, påskpyssel och VR. Vårt påsklovsprogram gäller: Lördag 4 april - söndag 19 april, med undantag för påskhelgen långfredag 10:e till annandagen 13:e då vi har stängt.

Wrågården wragarden.se
Älgparken öppen för drop-in.
Vid ett besök i vår älg- och bisonpark får du möjligheten att på nära håll möta våra djur i en naturskön miljö. För tillfället har vi två älgar som bor hos oss Ärtan och Ebbot, Ebbot är silverfärgad. Vi har ca 20 st dovhjortar, ca 20 st highlandcattel och ca 70 bisonoxar på gården. Våra älgar är tama och kommer gärna fram och pratar med gästerna, under sommaren om det är varmt väder så ligger de gärna i skuggan!

Älgparken är öppen för drop-in obemannad utan personal, där kan ni gå en runda på 20 minuter och träffa våra älgar. Önskar du åka på en guidad tur in till bisonoxarna är ni välkommen att boka tid
Pris per person: Barn under 15 år 20 kr, vuxna 50 kr

Fotbollsgolf med 18 hål har öppnat för säsongen. Banan är öppen för drop-in kl 8.00-22.00, obemannad utan personal. 

Butiker

Galleri Sandström www.sandstrom-sandstrom.com
Vi på Galleri Sandström erbjuder nu fri frakt till hela Sverige på hela sortimentet i vår webshop: www.sandstrom-sandstrom.com Lokalt erbjuder vi fri hemkörning till alla våra kunder i Falköping, både av konst och design. Givetvis fixar vi fina presentinslagningar till de som önskar och smidig betalning mot Swish eller faktura.

Vi håller öppet som vanligt måndag-torsdag 10.00-18.00, fredag 10.00-17.00, lördag 10.00-14.00, söndag stängt. Just nu har vi öppnat årets vårutställning med Annelie Sandström, måleri och P-A Sandström, skulptur i rakubränd keramik och glas. Vi har även en designshop med brickor, kökshanddukar, skärbrädor, kuddar, glas etc. Även lokala motiv i designserien FALKÖPING och tranor (nya kökshanddukar som även säljs på turistbyrån)

Keramikverkstaden Camilla Engdahl www.camillashop.se
Keramik med fokus på modernt hantverk till hem och för dukat bord. Min verkstad finns belägen på hemadressen Sveagatan 25, Skövde därtill ett växthus som jag håller öppet för besök samt för försäljning.

Ingen servering till vardags, men ordnar event som Afternoon Tea häri 2 ggr om året ( nästa tillfälle den 19:e april. Öppet med all säkerhet måndag – fredag 9.00-16.00 

Lilla Boden på Espås
Inredning i ett gammalt magasin. Allt från ljuslyktor till möbler gamla som nya.
Öppettider: Söndagar 14.00-17.00, torsdagar 17.00-19.00. Vi finns på Facebook och Instagram.

Besöksmål

Varnhem www.varnhem.se
Klosterkyrkan, klostermuseet, Kata Gård, Klosterkaféet har öppet (för att bidra till fler öppna dörrar för tranturisterna), och väl i Varnhem kan man vandra den 2 km långa Rosenstigen, vandra på pilgrimsleden till Hornborgasjön m.m. Under helgerna har även infopointen på Ryttargården öppet.

Kulturväg Skaraborg www.kulturvag.nu
Kulturväg Skaraborg är en brun/vit skyltad turistväg som går genom Falköping, Skara och Skövde kommuner. Du åker från Karleby, förbi fornlämningar och klosterruiner, passerar Hornborgasjön med sitt rika fågelliv, Varnhem och Vallebygden med dess vackra dalar och storslagna bergsbranter. Kulturvägen slutar i Tidan där du kan uppleva allt från loppisar till fornlämningar. Välkommen att upptäcka våra smultronställen!

I Appen Kulturvägen Skaraborg hittar du besöksmål, boenden, caféer och restauranger.
Du laddar ner den där du brukar ladda ner appar.

Med reservation för ändringar!

Tips!
Följ företagen i deras social kanaler för senaste informationen.