Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • En person som håller upp två tallrikar med mat. En med kött och grönsaker en med lax.

    Fotograf: Tuana Fridén

Handla lokalt

Vi behöver hjälpas åt att bidra till att våra verksamheter även fortsättningsvis ska finnas kvar och sätta guldkant på vår allas tillvaro. Var med och stötta det lokala näringslivet runt Hornborgasjön. Njut av en fika på en uteservering, köp med dig mat till din picknick eller ta med en lokal anrättning hem. Här har vi samlat företagens erbjudanden - support your locals.

Restaurang och Café

Café Doppingen doppingencafe.se
Soppa, bröd, smör, hummus och råkost kommer från köket och serveras inte som buffé. Ni kan välja att sitta inne, på uteserveringen eller ta med er något gott ut i naturen. Vi kör även ut beställningar till vissa platser. Kika på vår Facebooksida!

Café Åsle Tå www.asleta.se
Välkomna för en fika ute på landet med möjlighet att sitta ute om vädret tillåter.

Cesarstugan www.cesarstugan.se
Välkomna till Cesarstugan! Vi erbjuder viss servering på tallrik, buffé och mat för avhämtning. Man kan välja att sitta inne i vår stora generösa matsal eller ta en plats på vår uteservering. 

Falbygdens Osteria falbygdensosteria.se
Alla dagar i veckan, mellan klockan 9-10, har du som kund nu möjlighet att i femton minuter få strosa runt ensam i vår butik. Ring vår alldeles egna ostmästare på 070-266 66 56 för att boka en tid som passar dig! Det är kostnadsfritt. 
I restaurangen serverar vi en ost- & delikatesstallrik som går att äta här eller att ta med som take away (ring gärna innan, 0515-717235), 99:-/st. Utöver dessa tallrikar serverar vi fika, smörgåsar och kaffe/te. Detta går självklart också att lösa med take away. Vi har även fullständiga rättigheter.
Enklare uteservering finns också. Välkomna!

Hotell Falköping hotellfalkoping.se
Vi har fortsatt öppet vår a la carte servering under sommaren måndag-lördag (utom vecka 29.)
Lunch startar 3 augusti. 

Jula Hotell www.julahotell.se
Salladsbuffén under lunchtid har ersatts med egna salladsskålar till våra matgäster. Vi ser också till att ni gäster inte sitter så nära nästa sällskap. Vi erbjuder utkörning av både konferensfika och lunch för de som sitter och har möten/konferenser på jobbet. Erbjuder även utkörning av lunch till företag och privatpersoner (i Skara). Sen går det utmärkt att hämta lunch och middag från vår a la carte.

Järnvägshotellet jvghotell.se
Järnvägshotellet erbjuder picknickkorg att ta med sig ut i naturen innehållande:
Kaffe, Juice, Fralla , Bulle / Mjuk kaka 50 kr per person
Lägg beställning senast kl 16.00 dagen innan till jessica@jvghotell.se ange avhämtningstid.

Kdesign www.facebook.com/kdesignab
Vi erbjuder stora och rymliga lokaler med 50 platser med långt mellan borden. Vi har även en trevlig uteservering med utsikt ända till Hornborgasjön. Vi erbjuder paj, sallad, smörgåsar och hembakt fika. Vi har också mycket glutenfritt.

Klosterkaféet www.facebook.com/Klosterkafet
Beställ en picknickpåse av oss för avhämtning!
Vi har alltid supergoda räkmackor, frallor och nybakade bullar. Tips! Tar du med en egen termos kan vi fylla den med dagens soppa, perfekt för skogsutflykten! eller varför inte ett av våra lyxiga lösteer! Såklart har vi även takeaway-koppar.

Veganska, glutenfria och laktosfritt fika finns alltid, och inom ett par dagar även rawfood-alternativ. Ring oss på tel 0511-60444 så berättar vi om dagens sortiment, och plockar ihop en skräddarsydd påse till dig, färdig att ta med ut i naturen!

Löfwings Ateljé och Krog www.lofwings.se
Stor uteservering vid fint väder. Vi välkomnar hundar utomhus men även vid ett antal bord inomhus. Säg bara till så visar vi er till bordet. Vill du ta med dig maten så går det naturligtvis också bra. Vi har fika och rätter som med lätthet kan omvandlas till Picknic att njutas av ute i naturen. Är du frisk välkomnar vi dig naturligtvis in i vår restaurang, till vår gårdsbutik och galleri. Göran Löfwing har även skapat en utomhusutställning med ett urval av hans bilder i den härliga parken bakom byggnaden.

Mellomgården mellomgarden.nu
Vi har stora lokaler med mycket utrymme, så det är lätt att sprida ut sig. Stor konsthall. Avnjut hembakat, våfflor och lättare luncher. Serverar efter beställning.

Rasta Falköping rasta.se/falkoping
Precis vid infarten till Falköping ligger Rasta Falköping. På anläggningen finns restaurang med uteservering, lekplats, Preembutik med helt ny tvätthall, samt 12 fräscha hotellrum.
Här serverar vi Dagens Rätt varje vardag och på helgen en lite festligare Helgmeny.

Wrågårdens Pop-Up-Restaurang www.wragarden.se
Utomhus vid Optimera på Mossvägen 16. Vi serverar från vårt utekök i Optimeras utomhusförråd. Ät direkt eller ta med matlåda. Dagens lunch – en husmansrätt, dricka och kaffe ingår. Pris 85:-
Vi testar vecka för vecka följ oss på Facebook. "Dagens rätt" annonseras på vår Facebook sida från 08:00 varje dag.

Strögets mat www.strogetsmatopub.se/
Vi kör ut lunch utan kostnad, minsta antal är 4 portioner. Pris för lunchen är 70 kr.
Tel: 0515-10138 Meny hittar ni på Lunchtajm. 

Aktivitet

Plantis www.plantis.nu
I sommar har Plantis ett samarbete med Cesarstugan som serverar en grillinspirerad meny med lokalt kött och serverar fika från gårdsbageriet. Under sommaren är det även halva priset på shuffleboard, äventyrsgolf och multisimulatorn.

Wrågården wragarden.se
Älgparken öppen för drop-in.
Vid ett besök i vår älg- och bisonpark får du möjligheten att på nära håll möta våra djur i en naturskön miljö. För tillfället har vi två älgar som bor hos oss Ärtan och Ebbot, Ebbot är silverfärgad. Vi har ca 20 st dovhjortar, ca 20 st highlandcattel och ca 70 bisonoxar på gården. Våra älgar är tama och kommer gärna fram och pratar med gästerna, under sommaren om det är varmt väder så ligger de gärna i skuggan!

Älgparken är öppen för drop-in obemannad utan personal, där kan ni gå en runda på 20 minuter och träffa våra älgar. Önskar du åka på en guidad tur in till bisonoxarna är ni välkommen att boka tid
Pris per person: Barn under 15 år 20 kr, vuxna 50 kr

Fotbollsgolf med 18 hål eller femkamp. Banorna är öppet för drop-in.

Butiker

Keramikverkstaden Camilla Engdahl www.camillashop.se
Keramik med fokus på modernt hantverk till hem och för dukat bord. Min verkstad finns belägen på hemadressen Sveagatan 25, Skövde därtill ett växthus som jag håller öppet för besök samt för försäljning.

Lilla Boden på Espås
Inredning i ett gammalt magasin. Allt från ljuslyktor till möbler gamla som nya.
Vi finns på Facebook och Instagram.

Besöksmål

Varnhem www.varnhem.se
Klosterkyrkan, klostermuseet, Kata Gård och Klosterkaféet har öppet och väl i Varnhem kan man vandra den 2 km långa Rosenstigen, vandra på pilgrimsleden till Hornborgasjön m.m. 

Kulturväg Skaraborg www.kulturvag.nu
Kulturväg Skaraborg är en brun/vit skyltad turistväg som går genom Falköping, Skara och Skövde kommuner. Du åker från Karleby, förbi fornlämningar och klosterruiner, passerar Hornborgasjön med sitt rika fågelliv, Varnhem och Vallebygden med dess vackra dalar och storslagna bergsbranter. Kulturvägen slutar i Tidan där du kan uppleva allt från loppisar till fornlämningar. Välkommen att upptäcka våra smultronställen!

I Appen Kulturväg Skaraborg hittar du besöksmål, boenden, caféer och restauranger.
Du laddar ner den där du brukar ladda ner appar.

Med reservation för ändringar!

Tips!
Följ företagen i deras social kanaler för senaste informationen.