({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Visit Hornborgasjön – en hållbar destination på riktigt!

Visit Hornborgasjön är ett samarbete mellan Falköping, Skara och Skövde kommuner vars syfte är att skapa en tillgänglig besöksdestination för nationella och internationella besökare året runt.

Arbetet med att utveckla besöksnäringen runt Hornborgasjön sker mellan turistverksamheterna i respektive kommuner samt Länsstyrelsen vid Hornborgasjön, privata företag och ideella krafter för att kunna erbjuda mat, boende och upplevelser året runt.

Hållbar destination - på riktigt!

Visit Hornborgasjön har sedan hösten 2018 ett tydligt mål att jobba mot en hållbar destination på riktigt. Just nu håller arbetsgruppen på att ta fram en strategisk utvecklingsplan för att nå dit, vilken kommer att presenteras under början av 2021. Som en del i detta kommer Visit Hornborgasjön ställa sig bakom Turistrådet Västsveriges satsning *Hållbarhetsklivet.

Medel från Tillväxtverket

Visit Hornborgasjön har tilldelats 1 000 000 kronor i projektmedel från Tillväxtverket för att satsa på Hållbar plats – och destinationsutveckling. Av 150 olika projekt som sökte medel från Tillväxtverket, var det bara 12 som beviljades. Och Visit Hornborgasjön var alltså en av dem. Projektet startar omgående och pågår till och med april 2022. Förutom Visit Hornborgasjön, som är ett samarbete mellan Skara, Skövde med Next Skövde och Falköpings kommuner finns Länsstyrelsen, Naturvårdsverket, Platåbergens Geopark och Turistrådet Västsverige med som samverkanspartners i ansökan. 

* Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Turistrådets tanke är att inspirera offentliga och privata aktörer att agera för att ställa om till ett hållbart samhälle och att vi tillsammans skapar ekonomiskt bärkraftiga företag och turism som inte leder till onödig miljöpåverkan och är uppskattad av både boende och besökare. Läs mer om Hållbarhetsklivet på: hallbarhetsklivet.se

Kontakt

Sofia Lennström, affärsutvecklare Visit Hornborgasjön
sofia.lennstrom@vastsverige.com