({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Tuana Fridén

Höstpaket och erbjudanden

Bo i området runt Hornborgasjön under hösten! Här hittar du tips på spännande boendepaket i Falköping, Skara och Skövde. Du kan bland annat bo bland älgar, på en kurort eller på ett pensionat och göra massa roligt som att upptäcka nya Bokäventyret, mata älgar eller vandra och njuta av naturen i höstens vackra färger.

 

Vandringspaket

 

Kurorten Mösseberg, Falköping

Spendera dagen med vandring utmed den vackra Pilgrimsleden Falköping-Varnhem och tillbringa sedan kvällen med återhämtning i vår spaavdelning och en fantastisk middag i vår restaurang. Efter en god natts sömn på något av hotellrumen i klassisk sekelskiftsstil väntar en stor härlig frukostbuffé.

Sjöbacken gård, Skara

Mitt bland Vallebygdens naturreservat, sjöar, hagar och skogar ligger Sjöbacken Gård B&B. Här kan du övernatta i det nyrenoverade gårdshuset och avnjut en god frukost i sköna omgivningar. Sjöbacken gård erbjuder vandringspaket där du får med dig lättare picknick-mat ut på din vandringstur. 

First Hotel Billingehus, Skövde

Njut av utsikten, närheten till naturen och en stor variation av aktiviteter på First Hotel Billingehus som ligger i direkt anslutning ligger Billingens fritidsområde. Där finns möjligheter till motion, vandring, cykling och naturupplevelser, Skogsmulleriket och lekplatsen Äventyret. Billingehus erbjuder bland annat vandringspaket med picknickpåse, entré till SPA och en frukostbuffé på hotellet.

Fredrikssons Pensionat, Skara

Kombinera vandring i vacker natur med övernattning på Fredrikssons pensionat Sjöbacka i Valle. Här ingår ett smörgåspaket för din vandring och en god frukost på pensionatet som ligger bredvid sjön Emten. Bokning är möjlig på vardargar i oktober och november. www.sjobackapensionat.se/paket.html

Billingens Stugby & Camping

Billingen erbjuder fantastiska vandringsupplevelser oavsett årstid. Utgå från Billingens stugby och camping som ligger precis intill både Billingeleden och Trollstigarna. Vandringspaket med boende i stuga, handdukar och lakan, slutstäd och karta ingår i vandringspaketet

 

Familjepaket & erbjudanden

 

Bo i en älg på Wrågården, Falköping

Utanför Falköping hittar du Wrågården där du kan övernatta i en älg eller bison som är placerade ute i Wrågårdens älg- och dovhjortspark. En unik upplevelse för både små och stora. Stugorna har många roliga och spännande detaljer som gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga. Utanför stugorna finns en mysiga grillplatser, med utsikt över älg- och dovhjortsparken. Wrågråden erbjuder under höstlovet att du får följa med en djurskötare och utfodra dovhjortarna och älgarna vid parken. Kan endast bokas tillsammans med boendet!

Bokäventyret och Järnvägshotellet, Skara

Mysigt höstpaket för familjen där entré till det nyöppnade Bokäventyret ingår. På Bokäventyret får du följa med genom bokens historia med hjälp av pyssel och lek. Från berättandet runt den sprakande elden, via runstenar och spännande boktryckarkonst. I utställningens olika lekstationer kan du bläddra i gamla barnböcker, leka skola som förr i tiden, och kika på Skaramissalet som är Sveriges äldsta bok och mer än 850 år gammal. Eller varför inte besöka andra våningen och det vackra 1800-talsbiblioteket i riktig Harry Potter-anda? Kan bokas från 25 september och framåt.

Jula Hotell och Bokäventyret, Skara

Bo på Jula hotell och besök nyöppnade Bokäventyret , bada på Vilanbadet och ät en god middag i hotellets restaurang. På Bokäventyret får du följa med genom bokens historia med hjälp av pyssel och lek. Från berättandet runt den sprakande elden, via runstenar och spännande boktryckarkonst. Här i utställningens olika lekstationer kan du bläddra i gamla barnböcker, leka skola som förr i tiden, och kika på Skaramissalet som är Sveriges äldsta bok och mer än 850 år gammal. Kan bokas från 25 september.

Mössebergs Camping & Stugby, Falköping

Campingen och stugbyn är belägen i ett friluftsområde på Mösseberg med utsikt över Falköping och Falbygden. Här bor du i självhushållstugor för 4-8 personer eller med din husvagn/husbil på campingen. På Mössberg finns närhet till lekplatser, MTB-spår, pumptrack, discgolf-bana, mini-djurpark med bondgårdsdjur och motionsspår. Campingen och stugbyn erbjuder under höstlovet 10% rabatt på boende i stuga.

Billingens Stugby & Camping

Här bor du mitt i hjärtat av Billingen med en rad aktiviteter för både vuxna och barn. Ett nytillskott på Billingen är höghöjdsbanan som bara ligger några hundra meter från stugbyn. I friluftsområdet finns också MTB-slingor, bikepark och Skogsmulleriket. Stugbyn erbjuder, bo tre nätter för priset av två under höstlovet.

Fler boende och aktiviteter

Fler förslag på boende i området runt Hornborgasjön hittar du här!

Förslag på aktiviteter och sevärdheter hittar du här!

Tillbaka till Höst vid Hornborgasjön