Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Tips på höstutflykter

I området runt Hornborgasjön finns mycket att upptäcka, vacker natur och härliga caféer där du kan njuta av en härlig kopp kaffe en fin höstdag.

Hornborgasjön 

Hornborgasjön är vackert att besöka året runt och har ett rikt fågelliv och spännande natur. www.hornborga.com 

Fotograf: Jesper Anhede

Cesarstugan och utställningen "Bondens år"

En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap och minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Cesarstugan serverar mat och fika i gammaldags miljö. www.cesarstugan.se

Fotograf: Cesarstugan

Falbygdens Osteria

Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. 10/10 kl 10.00 startar julmarknaden i butiken varje år, och pågår sedan fram till jul. Du kan också njuta av restaurangens ostbuffé eller handla i presentbutiken. 
www.falbygdensosteria.se

Fotograf: Cristian Brolin

Bäckfåran Silverfallet 

Silverfallet utanför Skövde är en underbar plats att besöka året om. Under hösten brukar bäckfåran vara ganska torr, men i gengäld belönas du med ett magiskt höstljus. På hösten är det extra spännande att följa bäckfåran både uppåt och nedåt, för då kommer du åt platser som är svåra att ta sig till när vattnet porlar om våren.
www.vastsverige.com/skovde/produkter/naturreservat-silverfallet--karlsfors/

Hund och en man på en bro. Träden har höstfärger i gult.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Galleri Sandström

Galleri Sandström i Falköping drivs av yrkesverksamma konstnärsparet Annelie och P-A Sandström. De jobbar med mixed media och skulptur/raku. De visar både sin egen konst, arrangerar utställningar och har showroom med handplockade konstnärer, många av dem verksamma i Skaraborg. Här möter du en spännande mix av olika uttryck, konst och design.
gallerisandstrom.com

Opelmuseet

Nordens enda Opelmuseum Besök Opelmuseet i Norra Lundby och se ett 30-tal bilar av märket Opel, en del från 1936. I Norra Lundby utanför Varnhem finns det ett museum som helt ägnas åt bilmärket Opel. Något för den hängivne! Ring 070-2100975 för bokning

Fotograf: Opelmuseet

Mellomgårdens Café och Gårdsbutik

På Mellomgården Café och Gårdsbutik hittar du hembakt fika, goda smörgåsar, våfflor i cafét, inredningsprylar, kläder, leksaker och lokalproducerat i gårdsbutiken. Tips! Mellomgården ordnar ofta temakjvällar såsom ölprovning, whiskeyprovning, Irländsk afton mm. Håll utkik på deras Facebooksida!
mellomgarden.nu

Mellomgårdens gårdsbutik

 

Jula konsthall

Ta möjligheten när du är i Skara att besöka Jula konsthall och beskåda en vacker och helt unik samling av konstverk. Här samsas nationalikoner såsom Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors med flera. Samlingen av Anders Zorn tavlor är troligtvis den största i Sverige.
https://www.julahotell.se/var-konsthall.aspx

 

Trollstigen 

Hösten är en av de allra vackraste tiderna att ge sig ut i naturen. Det doftar fuktigt och friskt, löven skiftar i alla färger på skalan från grönt, via gult och orange till rödaste rött. På Billingen finns tre helt nya vandringsleder som tar dig med på en vandring genom den vackraste årstiden. Trollstigen finns i tre längder; den kortaste är 2,4 kilometer, mellanleden är 8,2 kilometer och den längsta är 12,4 kilometer. Vilken passar dig bäst?
www.vastsverige.com/skovde/leder/trollstigen/

Kvinna i gul jacka vandrar på Trollstigen.

Fotograf: Tobias Andersson

Österbergs Konditori i Tidan

Hos Österbergs konditori i Tidan kliver du in i ett äkta kondis med anor från 40-talet. Här kan du avnjuta härliga bakverk och generösa smörgåsar, och på väggarna kan du läsa spännande historia om bygden. Det bästa av allt? Det är öppet alla vardagar!
www.facebook.com/pages/category/Bakery/%C3%96sterbergs-Konditori-151478141606245/

hög tegelbyggnad med platt tak.

Fotograf: Mårten Bergkvist