({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Peter Nilsson

Nyheter i appen

Gå en guidad tur vid Silverfallet Karlsfors eller prova dina trankunskaper i vår quiz. Det finns en variant för vuxna och en för barn.

Turistväg genom vackert landskap

Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker längs Kulturväg Skaraborg. Det är en brun/vit skyltad turistväg som sträcker sig från Karleby till Tidan och som går genom kommunerna Falköping, Skara och Skövde. I appen kan du läsa eller höra berättelser om historiska platser, mysiga caféer och boenden.

Promenad vid Karlsfors Silverfallet

Nytt för denna säsong i appen är en guidad tur vid Karlsfors Silverfallet. Vid Karlsfors bruk fanns för drygt 100 år sedan ett helt samhälle med bank, post, affär och skola. Brukssamhället började redan på 1700-talet med produktion av alun som användes till bland annat rödfärg. På 1800-talets mitt övergick produktionen i huvudsak till kalk för cement och jordförbättring. Idag finns bara resterna kvar av bruket och en vacker natur med vattenfall.

Tranans liv

Det finns också information om en tranas liv i appen. Vart övervintrar de, vad gillar de att äta, lever tranan i par hela livet? Detta och mycket mer får du reda på i en guidad tur om tranorna. Vill du sedan sätta dina kunskaper på prov så kan du testa tranquizen.

Rally-quiz Skaraborg

Det finns många pärlor att upptäcka i Skaraborg under sensommaren. Turistorganisationerna i området har samlat några favoriter i Rally-quiz Skaraborg, en digital tipsrunda som pågår under augusti till september som lockar till besök runt om i Skaraborg. Fina priser väntar de som har flest rätt svar. Läs mer här!

 

qr-kod 200x200.jpg

Mer om kulturväg Skaraborg