({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Mostphotos

Tranquiz

Prova dina trankunskaper i vår quiz. Det finns en variant för vuxna och en för barn.

Vår tranquiz finns i appen Kulturväg Skaraborg och är gratis! Du laddar ner den där du laddar ner appar eller genom att scanna QR-koden nedan.

Tranans liv

Det finns också information om en tranas liv i appen. Vart övervintrar de, vad gillar de att äta, lever tranan i par hela livet? Detta och mycket mer får du reda på i en guidad tur om tranorna som också finns i appen Kulturväg Skaraborg.

Turistväg genom vackert landskap

Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker längs Kulturväg Skaraborg. Det är en brun/vit skyltad turistväg som sträcker sig från Karleby till Tidan och som går genom kommunerna Falköping, Skara och Skövde. I appen kan du läsa eller höra berättelser om historiska platser, mysiga caféer och boenden.

Promenad vid Karlsfors Silverfallet

I appen Kulturväg Skaraborg hittar du en guidad tur vid Karlsfors Silverfallet. Vid Karlsfors bruk fanns för drygt 100 år sedan ett helt samhälle med bank, post, affär och skola. Brukssamhället började redan på 1700-talet med produktion av alun som användes till bland annat rödfärg. På 1800-talets mitt övergick produktionen i huvudsak till kalk för cement och jordförbättring. Idag finns bara resterna kvar av bruket och en vacker natur med vattenfall.

qr-kod 200x200.jpg

Mer om kulturväg Skaraborg