({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jesper Anhede

Vårens paket vid Hornborgasjön

Kombinera en härlig naturupplevelse med ett mysigt boende och god mat i området runt Hornborgasjön.


Tranpaket på Fredriksons pensionat Sjöbacka, Skara

Det är alltid lika härligt att höra om de första tranorna som landar vid Hornborgasjön likt budbärare av vårens ankomst! Från mitten på mars till mitten på april landar de vid den södra delen av sjön där man kan se dem utföra sin berömda dans.

Pensionatet har endast bokade gäster, ett fåtal rum och gott om plats i restaurangen blir din vistelse trygg med avseende på Covid-19. Här bor du i smakfullt möblerade dubbelrum, endast 25 minuters bilfärd från Trandansen. På kvällen blir du serverad en utsökt trerätters middag med smaker från Vallebygden med omnejd och för utflykten till tranorna får du med dig ett lunchpaket. 

Läs mer och boka

Fotograf: Margaretha Fredrikson

Tranpaket, Jula hotell, Skara

Möt våren på Jula Hotell! Åk till Hornborgasjön och upplev tusentals tranor som dansar in våren. Njut av en picknick i det gröna i de fina omgivningarna i området. Med egen bil tar du dig lätt till Hornborgasjön och tranorna som ligger ca 18 km från Skara.

Bo i Zorn-inspirerade hotellrum med tillgång till gym och relaxavdelning med bastu, avnjut en fantastisk 2-rätters middag och en riklig hotellfrukost. Du får även med dig en picknick till dagens äventyr. 

Läs mer och boka

Trandanspaket, Järnvägshotellet, Skara

Tranorna är vårens budbärare och deras ankomst till Hornborgasjön är ett säkert vårtecken! Bo bekvämt i hemtrevlig miljö på anrika Järnvägshotellet B&B med anor från 1800-talet. Det ligger mitt i centrala Skara med gångavstång till den vackra domkyrkan, Västergötlands museum, ett flertal butiker och mysiga caféer. Här finns ljusa och luftiga rum samt 2 gemensamma TV-rum och gratis Wi-Fi. I paketet ingår hotellrum, frukostbuffé och picknickkorg att ta med ut till Trandansen.

Läs mer och boka 

Tranpaket, Billingens Stugby & Camping, Skövde

Från Billingens stugby är det cirka 4 mil (ca 30 minuters bilfärd) till Trandansen där man ser tranorna som allra bäst. Det finns mycket att uppleva i området kring Hornborgasjön både när det gäller kultur, restauranger och caféer så var beredd på att stanna några dagar för att få den bästa upplevelsen. I paketet ingår stuga i 2 nätter, lakan, handukar för 4 personer och slutstädning av stugan.

Läs mer och boka

Tranpaket, Lundsbrunn Resort och Spa

Hotell, spa och restaurang vackra Lundsbrunn. I Tranpaketet får du allt du behöver för en lyckad dag vid Hornborgarsjön och för att sedan avnjuta en ljuvlig tvårätters middag innan sängdags. I paketet ingår del i dubbelrum, frukostbuffé med småvarmt och nybakat, tvårätters middag och 10% rabatt i butik hos Astro Sweden.

Läs mer och boka

Tranpaket på Lumber & Karle, Kvänum

På Lumber & Karle bor du i modernt inredda rum och sover i exklusiva sängar. I paketet ingår en välkomponerad två-rätters middag från det välrenommerade köket, logi i dubbelrum, frukostbuffé, lunchpaket att ta med på din utflykt, gratis tillgång till SPA och gym samt fri parkering. Hotellet ligger ca 25 minuter med bil från Trandansen. Tranpaketet kan bokas med ankomst fredag-lördag vecka 12-15.

Läs mer och boka

Vandringspaket, Hotell Syfabriken, Falköping

Följ med guiderna Wendela och Hanna på en vandring utmed pilgrimsleden mellan Falköping och Varnhem. Vandra, ät goda lokala produkter, få en inblick i Sveriges historia, se lokala hantverk och den vackra naturen kring Hornborgasjön. 

Läs mer och boka

Fotograf: Hotell Syfabriken

Cykel, mat och vandring, Vilhelmsro B & B, Falköping

En heldagsaktivitet – för dig som vill uppleva Falbygden på ett aktivt och välsmakande sätt. Dagen innefattar cykling, bryggeribesök, lokalproducerad ost, vandring, mindfulness-övning och god mat. Allt i vacker miljö med fantastiska vyer över Falbygden.

Totalt cyklar du ca 14 km och vandrar ca 5 km. Ni behöver vara minst 5 deltagare, max ca 15 personer. Guide är med under hela dagen. Standardcykel och hjälm ingår, boende på Vilhelmsro B&B går att bokat till.

Läs mer och boka 

Fotograf: Sebastian Streith

Här hittar du fler boendeförslag