Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Falköpings kommun

  • Fotograf: Sebastian Streith

  • Fotograf: Cristian Brolin

Vårens paket

Kombinera en härlig naturupplevelse med ett mysigt boende och SPA i området runt Hornborgasjön eller åk på en guidad tur och lär dig mer om tranor och våra platåberg.

Tranpaket Billingehus

Del i dubbelrum, frukostbuffé, tvårätters middag och fri entré till Yama Spa & fitness ingår i Billingehus tranpaket

Billingehus exteriörbild kvällstid.

 Påskpaket Kurorten Mösseberg

Tillgång till SPA Mössberg, lån av morgonrock och tofflor under din vistelse. Tvårätters middag och frukostbuffé ingår i påskpaketet på Kurorten Mösseberg.

två utomhus pooler med varmt vatten

Fotograf: Sebastian Streith

Trandans och ostupplevelse

En härlig kombination av starka natur-, kultur- och måltidsupplevelser där du kan njuta av de fascinerande tranorna och andra våtmarksfåglar. Du kommer att få ta del av Hornborgasjöns historia och besöka Ekornavallen, ett av Västergötlands viktigaste fornminnes-områden. På Falbygdens Osteria serveras det ostbuffé med många delikatesser. Resan arrangeras av Falbygdens Osteria och Falbygdsresor och kan bokas 16 mars - 14 april.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Tranrikesresa i platåbergsbygd

Vi möter våren vid Trandansen och reser i Hornborgasjöns natur- och kulturlandskap.
Tre guider; Torbjörn Persson, Anders Josefson och Greta Breding berättar bland annat om fågelliv, Hornborgasjöns födelse och geologi samt historia. Vi besöker Trandansen sedan vidare via Forentorp mot Cesarstugan och om vädret tillåter Mössebergs fornborg. På eftermiddagen blir det guidning i  Gudhems klosterruin. Därefter längs "Hornborga havsstrand" och Ekornavallen. Endast mycket korta promenader. En resa för alla i vårens tecken! 31/3 avresa från Skara och 7/4 avresa från Falköping.

Resan arrangeras av Tellusgeologi i samarbete med Platåbergens Geopark, Studiefrämjandet Södra Skaraborg - Ulricehamn och Cesarstugan.

Fotograf: Jesper Anhede