({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Marcus Helmer Gustafsson

6 annorlunda julbord 2021

Vem har bestämt att julbord måste ätas sittande? Eller att det alltid ska finnas korv och sylta? Här kommer tips på restauranger som vänt upp och ner på de traditionella rutinerna och satt sin egen prägel på julbordet.

 

Gående julbord på en ö

Salt & Sill, Klädesholmen Tjörn

JULBORDSVANDRING UTOMHUS. Succén från förra året är tillbaka! Salt & Sill bjuder åter igen in till en minst sagt annorlunda variant på julbord. Låt marschallerna leda er runt på en krispig promenad bland sjöbodar, sillmuseet och andra smultronställen på Klädesholmen. Julmaten serveras vid tio olika stationer runt ön. För alla barn finns en liten tomte gömd vid varje station och hittar man alla tomtar får man en julklapp!

  • Tips! Salt & Sill har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Julkryssning med skaldjursbuffé och show

Skärgårdslinjen, Göteborg

VINTERKRYSS MED SHOW OCH HAVETS LÄCKERHETER. Kasta loss ankaret och kliv ombord på M/S Trubaduren och M/S Medvind där julen är långt ifrån traditionell. Glöm korvar, sylta och revbensspjäll - här dukas ett läckert skaldjursjulbord upp med havskräftor, räkor, hummersoppa och mycket mer. Kryssningsbåtarna styr kosan mot Göteborgs vintervackra skärgård och bjuder under kvällen på en fartfylld show med glitter, glamour och medryckande musik.

Boka julbord

Intim konsert och smakfull julmeny

Slussens Pensionat, Orust

JUL PÅ SLUSSEN. Julmat smakar som bäst samtidigt som man lyssnar på livemusik. Håller du med? På Orusts charmigaste pensionat får du i alla fall det bästa av två världar - julmat och musik. Den lyxiga 4-rättersmenyn är komponerad av stjärnkocken David Lundqvist (Årets Kock 2018) under temat enkelhet med hög finess. Sätt dig till rätta och njut av sköna toner från Franska Trion, Ebbot och Stefan Andersson. Annorlunda och stämningsfullt utan dess like!

  • Tips! Slussens Pensionat har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Julbordspromenad vid Göta kanal

Norrqvarn, Lyrestad

JULBORDSPROMENAD UTOMHUS. Trött på traditionella julbord? Om du istället vill ha ett mysigt utomhusjulbord ska du testa på Norrqvarns gående julbord med totalt sju stopp. Promenadslingan går i närheten av Göta kanal och är upplyst med marschaller och pyntad i sann julanda. Det enda traditionella med det här julbordet är egentligen själva julmaten, det otraditionella är väl att den serveras under bar himmel. Bjud med en vän som du tycker borde hitta nya julrutiner.

  • Tips! Norrqvarn har även julbordsweekend med övernattning.

Boka julbord

Ett julbord med mat från havet

Lådfabriken, Edshultshall Orust

SKALDJURSJULBORD. Lådfabriken ute på Orust är ett så häftigt och udda ställe att det skulle kunna vara med på listan bara för den sakens skull (seriöst, har du inte varit där, gör ett besök!). Nu är det inte därför de platsar på listan över annorlunda julbord, utan det är för den unika maten och det charmiga upplägget. Eller hur låter det här? Glögg i utsiktsrummet, värmande fisksoppa i sjöboden och sedan ett skaldjursjulbord utan dess like. Ostron, hummer, räkor, havskräftor, krabbklor och mer därtill.

  • Tips! Lådfabriken erbjuder även övernattning.

Boka julbord

Gårdsvandring med julens smaker

Hemma på Klev, Mårdaklev

JULBORDSPROMENAD. Följ med på en annorlunda gårdsvandring där du får ta del av gästgiveriets historia tillsammans med julens smaker. Under promenaden får du dricka glögg i utskänkningslokalen från 1700-talet, äta smörrebröd i den gamla stenkällaren, smaka på kryddiga rätter i trädgårdsköket och njuta av ost och chark i gårdssmedjan. Promenaden avslutas med desserter i restaurangen.

  • Tips! Hemma på Klev erbjuder även övernattning.

Boka julbord

 

 

Fler nytänkande julbord som också är värda ett omnämnade:

 

 

  

Hitta fler tips på aktiviteter som hör julen till

Till julportalen