({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman

8 julbord på slott och herrgårdar 2021

Hur mysigt är det inte att äta julbord på ett slott eller en herrgård? Vi har gjort en lista över några av Västsverige absolut bästa julbord i slotts- och herrgårdsmiljö.

 

Hemtrevlig stämning nära Göteborg

Aspenäs Herrgård, Lerum

JULBORD PÅ HERRGÅRDEN. På Aspenäs Herrgård utlovas ett klassiskt julbord med moderna twister. Kom in i herrgårdsvärmen och njut av inlagd, långkokt, rökt, syltad och omsorgsfullt lagad mat kryddat med en stor dos julmagi.

  • Tips! Aspenäs Herrgård har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Julbord på Steffos vis

Knistad Herrgård, Skövde

KLASSISKT JULBORD. Den lantliga herrgårdsidyllen strax utanför Skövde är som gjord för julen. Här varvas Steffos egna julbordsfavoriter (och dryckesrekommendationer) tillsammans med vilt och alla de klassiska rätterna.

  • Tips! Knistad Herrgård har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Julmiddag i kristallkronornas sken

Thorskogs Slott, Västerlanda

JULSTÄMNING PÅ SLOTTET. Hundratals marschaller i slottsparken hälsar er välkomna följt av glögg framför den öppna spisen där björkveden sprakar i slottets entré. Därefter serveras en fyrarätters julinspirerad middag som avslutas med ett stort konfektbord.

  • Tips! Thorskogs Slott har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Lektfullt julbord i lantlig herrgårdsmiljö

Hällsnäs, Mölnlycke

JUL PÅ HÄLLSNÄS. Enligt tradition inleds besöket med egentillverkad glögg och pepparkakor framför eldkorgarna på gårdsplanen. Julbordet är signerat kockarna Thomas Sjögren och Ola Wallin och är delvis traditionellt men även fokus på vilt, grönsaker samt mycket fisk och skaldjur.

  • Tips! Hällsnäs har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Nytänkade julmat på Gunnebo

Gunnebo Slott, Mölndal

JUL I KAFFEHUS OCH KROG. Under hela året har Gunnebos kockar och bagare sparat råvaror från slottets köksträdgårdar för att kunna bjuda på julmat som är långt ifrån traditionell. Julbordet serveras i skenet från de levande ljusen i takkronan och med elden sprakandes i vedugnen.

Boka julbord

Stämningsfull jul på Bjertorp

Bjertorp Slott, Vara

SERVERAT JULBORD PÅ SLOTTET. Välkommen till ett slott i mäktig julskrud! Här njuter du av ett julbord som serveras direkt vid ditt bord i sex olika turer och som avslutas med ett godisbord med desserter, kakor och kaffe. Givetvis är det bara att be om mer sill eller korv om du hittar en favorit.

  • Tips! Bjertorp Slott har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Tidsenlig herrgårdskänsla

Munkedals Herrgård, Munkedal

KLASSISKT JULBORD. Den charmiga matsalen på Munkedals Herrgård är inredd i tidsenlig stil från herrgårdens glansdagar på 1800-talet. Här inne serveras ett traditionellt julbord med de rätta tillbehören.

  • Tips! Munkedals Herrgård har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

Bohuslänskt julbord i 1700-talsmiljö

 Tofta Herrgård, Lycke

JULBORD PÅ TOFTA. I den familjeägda herrgården har det dukats upp julbord i snart 30 år. Här får du en god gammaldags julstämning. I år önskas det åter välkommen till klassiskt Tofta-julbord, där man hämtar maten själv i herrgårdsköket.

  • Tips! Tofta Herrgård har även julbordspaket med övernattning.

Boka julbord

 

 

Fler julbord i herrgårdsmiljö som också är värda ett omnämnade:

 

 

  

Hitta fler tips på aktiviteter som hör julen till

Till julportalen

 

Hitta fler julbord i Västsverige