Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Äventyrsturer på Karlsborg Fästning

Likt en tidsmaskin tar våra guideturer dig tillbaka till tiden då Karlsborgs Fästning byggdes. Du kommer att få känna på och se hur det var att leva då. Oavsett vilken du väljer, blir det en upplevelse du sent kommer glömma!

Jakten på den försvunna guldreserven

Äventyret börjar med en film i 3D där du snart blir en del av den spännande guldjakten. Du får följa med in i de mörka underjordiska gångarna på Karlsborgs Fästning för att leta efter ledtrådar.

För att komma vidare genom låsta grindar och galler skall du lösa kluriga utmaningar allt medan den elake sergeant Stålhammar följer dig i hasorna.

Hos von Platen och Bulta-Maja kan du be om hjälp och med dataspel på sfäriska skärmar där du släcker eld och jagar råttor och samlar poäng kommer du vidare mot guldet.Törs du komma hit och leta? 

Kanske blir det DU som blir hjälte på Karlsborgs fästning och vinner guld för 30 000 kronor!

Från 10 år.

Tid: 1 tim 15 min

Historiska äventyrsturen 

Följ med på en unik guidetur genom Karlsborgs fästning med krutrök, kanoner och äventyr.

Guideturen startar med en film som tar dig bakåt i tiden till år 1865 och hur livet på fästningen kunde ha tett sig då. Därefter tar guiden med dig ner i de mörka, underjordiska gångarna, där krutröken ligger tät, kanoner mullrar, golv skakar och råttor väser...

I Gravkaponjären finns autentiska miljöer uppbyggda. Plötsligt har du kommit hem till Förvaltare Forsberg och får se hur han levde. Du får göra ett besök i guldvalvet med hundratals guldtackor för att slutligen ta del av livet på Bulta-Majas krog.

Tid: 1 tim 45 min 

 

OBS! Under vinterhalvåret tar vi endast emot gruppsbokningar. För mer information och bokning,kontakta oss på:
info@karlsborg.se eller 0505-173 50.