({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Victor Daggberg

11
aug
-
14
aug

Tre Kvinnor
Forsvik

Tro, hopp och kärlek

Urpremiär - För första gången på en teaterscen!

Cecilia Jonsdotter, Elisabeth Cronström-Tham och Anna Lundberg var tre starka kvinnor som skrev svensk historia.

De tre kvinnorna syns inte till i historieböckerna trots sin rika inverkan. Musikalen inställer ett krav att kvinnornas roll lyfts upp och den traditionella historieskrivningen revideras! Män intog det offentliga rummet men kvinnorna låter sig inte att stängas ute.

Utifrån Forsvik, en liten by i mitten på den svenska landsbygden, styrde de tre kvinnorna sina verksamheter. Men även om de var stora i trakten och man talade om dem så lärde de aldrig känna varandra. De möttes aldrig därför Cecilia, Elisabeth och Anna levde i tre olika sekel. Cecilia var av mäktig kunglig börd och höll eget hov kring året 1400. Gud var den enda hon var rädd för. Elisabeth ledde omkring 1700 en av Sveriges mäktigaste och mest välbärgade bruksfamiljer, inklusive lögner och intriger. Anna blev i början av 1900 Sveriges första självlärda kvinnlig ingenjör. Hus och maskiner som byggdes enligt ritningar från Anna står över hela Sverige än idag.

Kvinnornas ställning har förändrats genom historien och varit olika beroende på vilken tid man tittar på. Tre kvinnor lyfts med mycket humor med kraften i tron, djupet i sorgen och förväntan i kärleken. Musikalen är baserad på den sanna verkligheten.

I musiken som är en unik mix av moderna låtar och folkvisorna finns mystiken, vemodet och livslust med viljan att förändra något i världen. Yttre och inre världar som visar realism och fantasi möts genom skådespel, dans, musik och framförallt komedi. Tre kvinnor visar språk, skuld, skoj, gränser, dominans, närhet, frihet och humor genom tre olika sekel.

Tre kvinnor är en ständigt aktuell musikal om att leva i en värld av normer och fördomar men också modet att stå upp för det rätta — utan att tappa humöret.

Föreställningen spelas på svenska. Rekommenderad från 6 år.

Produktionen realiseras med stöd av Grevillis Fonden och Kulturrådet.

Datum: Urpremiär 21 juli 2022 spelas till 14 augusti 2022 Ons+Tor kl. 19, Lör+Sön kl. 15
Plats: Scen Gjuteriet Musik och Teater på Forsviks Bruk, Karlsborg
Längd: Cirka 2 tim och 30 min, en paus
Pris: 150-320 kr
Kontakta oss för grupp- (från 10 personer) och familjerabatter info@smofa.se

BOKA NU

Idé, Bok & Regi KOLJA SCHALLENBERG Kompositör PAUL GLASER Musikalisk Ledning RIKSSPELMAN JON SIRÉN Scenografi & Kostymdesign NN Producent VICTOR DAGGBERG för SMOFA För dagsaktuell besätningen kolla på smofa.se

Vi ser gärna att du kommer till oss vaccinerad med omsorg om dig själv, andra besökare och anställda. Undantaget är du under 16 år och du som av medicinska skäl inte bör vaccinera dig. Information om hur du vaccinerar dig finns på 1177. Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom.

OBS! Om du blir sjuk eller förhindrad och du har ingen biljettförsäkring är det din egen risk. Nortic erbjuder en biljettförsäkring. Om Smofa måste ställa in föreställningar står Smofa för återbetalning eller liknande.

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Smofa - Skaraborgs Musikal- Filmakademi

Bruksvägen 2, Forsvik, Schweden

Forsvik


Telefon: +46 50517350


E-post: info@smofa.se

Hemsida: smofa.se