({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
 • Overlay over image

  Kosterhavets nationalpark

  Välkommen till Kosterhavets officiella besöksguide.

  Fotograf: Anders Tysklind

 • Overlay over image

  Upplev höststormar

 • Overlay over image

  Fotograf: A Tysklind

 • Overlay over image

  Fotograf: Roger Borgelid

 • Overlay over image

  Upptäck livet under ytan

  Fotograf: L-O Loo

 • Overlay over image

  Naturum Kosterhavet erbjuder olika aktiviteter under hela året. Sommartid kan du följa med ner till stranden och upptäcka allt spännande i strandkanten.

  Fotograf: L-O Loo

Kosterhavets nationalpark

Sveriges första marina nationalpark ligger i Strömstad och Tanums kommuner. Parken omfattar även delar av Rossö och ett stort antal holmar och skär, framför allt i skärgården sydväst om Koster. Upptäck unika miljöer till havs och på land.

Naturum Kosterhavet

Bemannat informationscentrum ligger på Kosteröarna där besökare kan ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information. Res ut med Kosterbåten och gå av vid Ekenäs brygga på Sydkoster. Naturum har helårsöppet och under skollov har de extraöppet.

Entréer till nationalparken

Tanken är att entrén ska inspirera, instruera och informera om nationalparken. Entréerna ser lite olika ut: de är bemannade informationscentrum eller så finns bara skyltar med information om platsen du besöker. Naturum är huvudentrén till nationalparken.

Kosterhavsappen

Sugen på att vandra i Kosterhavet? Slå följe med vår app Kosterhavet. Den hjälper dig att hitta lederna på Nord- och Sydkoster. Om du vill kan du få information om vilka sevärdheter du passerar. Det finns även en bokstavsjakt för barn. Appen är gratis att ladda ner. Hoppas ni får en riktigt fin vandring och upptäcker egna smultronställen! Ladda ner appen på App Store, Google Play eller liknande.

Hållbara upplevelser

Här hittar du kvalitetscertifierade företag som jobbar för bättre upplevelser och en hållbar turismutveckling i Kosterhavsområdet. Här tipsar vi om aktiviteter och måltidsupplevelse som sätter stort värde på hållbar turism i vårt område.

Vandra i naturreservat

Nationalparken angränsar till flera naturreservat och här kan man låta sig fascineras av naturens årsskiftningar med utblick över Kosterhavet. Alla är värda ett besök oavsett årstid och under sommarmånaderna kan du även följa med på guidade natur- och kulturvandringar.

Expedition Bohuslän

Hos oss i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken.

Utforska nationalparken

Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra på egen hand. Guidade turer, sälsafari, skärgårdsturer och vandringsturer är några exempel på arrangemang som du kan följa med på under sommarmånaderna.

Destination