Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
03
jul
-
24
jul

Guidad visning - Josef Franks Akvareller
Hjo

Följ med på guidad visning i utställningen

I sommar kan du följa med på guidad visning i utställningen Josef Franks Akvareller. Tillsammans med din guide får du veta mer om Josef Frank och hans koppling till Estrid Ericson och Firma Svenskt Tenn, Estrid Ericson och hennes relation till Hjo,  Josef Franks professionella karriär som arkitekt och formgivare och naturligtvis höjdpunkten - hans akverellmåleri som han inledde vid 68 års ålder. 

Reguljära visningar 2019 - DROP-IN för enskilda personer

Reguljära drop-in-turer för enskilda personer 2019 - 
4 x onsdagar i juli. 

  • Onsdagar (3-24 juli). 
  • Start kl. 13:00.  
  • Visningen tar ca 45 minuter . 
  • Visningen sker inomhus - i Kulturkvarteret Pedagogien. 

Förköp och anmälan

Du kan förboka din plats, alternativt köper du biljett direkt på plats - i anslutning till den guidede visningens start.  

Om visningen

Många känner till den österrikiske arkitekten och formgivaren Josef Frank (1885-1966). Hans möbler, lampor och färgstarka mönster är stående inslag i inredningstidningarnas reportage och fortsätter att smycka människors hem både i Sverige och utomlands. Det är få som vet att Josef Frank även målade akvareller. Då och då har någon enstaka målning dykt upp på auktion. En del akvareller omnämns i någon av de många böcker som finns om den omtyckte designern.

När konstvetaren Anna Sievert av en slump fick se en mapp med ett 40–tal Josef Franks akvareller hemma hos sina svärföräldrar, väcktes hennes nyfikenhet och idén om en utställning började ta form. Målningarna kan vi visa tack vare generösa lån från Josef Franks vänner och arvtagare.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien, Hjo

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du som gäst kan besöka bibliotek, turistinformation, utställningar, fest- och konferenslokaler och biograf - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se