Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Stig Sverneskog

  • Fotograf: RAÄ

07
sep
-
08
sep

Kulturarvsdagen
Hjo

Andra helgen i september varje år arrangeras Kulturarvsdagen. I Hjo kan du få höra historien om Blinne-Petter eller delta i en guidad visning i utställningen Josef Franks akvareller. 

Praktisk information

  • När: Lördag 7 och söndag 8 september
  • Var: Kulturkvarteret 
  • Fri entré: Kulturarvsdagen är alltid ett gratisarrangemang

 

Lördag 7 september

Kl. 11:00-15:00 - Kulturkvarteret och dess utställningar har öppet. Fri entré!
Mer information om utställningarna i Kulturkvarteret här. 

Kl. 13:00-14:00 - Guidad visning i utställningen Josef Franks Akvareller - på Kulturkvarteret. Gratisbiljett hämtas på Kulturkvarteret, max 25 platser - så först till kvarn!

 

Söndag 8 september

Kl. 11:00-15:00 - Kulturkvarteret och dess utställningar har öppet. Fri entré!
Mer information om utställningarna i Kulturkvarteret här. 

Kl. 13.00-14.00 - Blinne-Petter från Kalv 1806-1868. Visor, låtar och berättelser från 1800-talets Kalv med Gunnel Johansson i Kulturkvarteret. Fri entré.

Om Blinne-Petter från Kalv

”Han ger sig ut att vandra, men vart ska den blinne gå?” Ett nyhetsankare på tidigt 1800-tal...  Vandrandet var Petters lott i livet... Felan och ordlekarna var hans vapen - det han hade hört det kom han ihåg....Utan att visa rädsla för överheten och med en roande träffsäkerhet i kommentarerna av det dagliga livet. Så har det naturligtvis varit roligt för folk att lägga hans skapelser på minnet... Och tog man fiolen ifrån honom så riskerade man genast en rapp nidvisa.....

Om Kulturarvsdagen

Riksantikvarieämbetet är huvudarrangör och samordnare för kulturarvsdagarna i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Kulturarvsdagen ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. En mångfald av kulturmiljöer som alla, oavsett bakgrund kan göra anspråk på är viktigt för ett samhälle som håller ihop.

Årets tema - Konst och underhållning

Temat för 2019 är Konst och underhållning och handlar om allt från konsthantverk och litteratur till teater, levande rollspel, cirkuskonst , scen- och bildkonst och olika konserter och kulturfestivaler. Konst och underhållning som så ofta förenar Europa.

Läs mer om Kulturarvsdagen på Riksantikvarieämbetet hemsida.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se