Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
18
sep

Föreläsning - Rävjägarn
Hjo

Bebyggelseantikvarien och Instagramprofilen Rävjägarn föreläser i Hjo

Värna det vackra – Vikten av att bevara

Bebyggelseantikvarien och Instagram-profilen Rävjägarn, Gustav Bergström, besöker Hjo och berättar om bebyggelse, bevarande och kulturarv.

Praktisk information - föreläsning

Rävjägarn, Gustav Bergsträm föreläser i Hjo onsdag 18 september kl. 18:00-19:00. Temat på föreläsningen är ”Värna det vackra - Vikten av att bevara”. Föreläsningen sker på PARK och är arrangerad av Tre Trästäder

  • Föreläsningen är GRATIS!
    Gratisbiljetter hämtas på Hjo turistinformation i förväg. Kvarstående biljetter lämnas ut på plats vid föreläsningen. 
    Begränsat antal platser - så först till kvarn!

Om Rävjägarns föreläsning "Värna det vackra - Vikten av att bevara" 

"Bebyggelsen i de svenska städerna och på landsbygden är en viktig del av kulturarvet och visar hur samhället och idealen förändras under årens lopp. Fabriksbyggnader, affärshus, villor och hyreshus, alla berättar de om sin tid och hjälper till att förankra nutiden i historien. Att bevara en äldre byggnad och att göra det väl är tyvärr långt ifrån självklart. Många hus har som bekant rivits eller förvanskats till oigenkännlighet, trots att en gammal och välbevarad byggnad vanligtvis betingar ett högt värde. Om konsten att bevara och varför man bör gå varsamt fram kommer detta föredrag att beröra, och även hur synen på bevarande och restaurering förändrats genom åren" - Rävjägarn. 

Om Rävjägarn

Gustav Bergström är i grunden civilingenjör men jobbar idag som bebyggelseantikvarie på fastighetsmäkleriet Historiska Hem och var 2017 mottagare av Svenska Byggnadsvårdsföreningens pris i kategorin försvara. Känd från instragram och webb under namnet Ravjagarn. Besök Rävjägarns blogg här.  Spana in Rävjägarn på Instagram här. 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se