Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Levon Biss

  • Fotograf: Levon Biss

04
jul
-
08
sep

Fotoutställningar - Microsculpture & Vätterns Bäckar
Hjo

Insektsporträtt av Levon Biss och Vätterns okända bäckar av Zena Holloway

Välkommen till Samskoleparken utanför Kulturkvarteret i Hjo. Här kommer du kunna ta del av två fotoutställningar under sommaren 2019 - Microsculpture & Vätterns Bäckar. Det kommer även finnas ett Labb där du kommer kunna se insekter på nära håll.

Praktisk information

  • Utställning pågår: Torsdag 4 juli till söndag 8 september
  • Labbet är öppet: måndag-fredag kl. 12:00-16:00
  • Vart: Visas utomhus i Samskoleparken (utanför Kulturkvarteret).
  • Fri entré

Utställning - Microsculpture

“Microsculpture” är ett banbrytande projekt av den brittiska fotografen Levon Biss som presenterar insekter från Oxford University Naturhistoriska Museeum på ett helt nytt sätt. Dessa bilder avslöjar en oväntad och ofta hisnande skönhet och synliggör insektsformens många invecklade anpassningar – det som entomologer kallar dess mikroskulptur.

Skapat i ett samarbete mellan Levon och museet, fångar den här serien vackert upplysta, förstorade porträtt den mikroskopiska formen av insekter i slående högupplösta detaljer. Bilderna som visas är storskaliga fotoutskrifter och är upp till 5 meter breda. Ger Mikroskulpturprojektet betraktaren en unik möjlighet att studera och uppskatta en dold värld. 

Om Levon Biss
LEVON BISS är en brittisk fotograf född i London. Under de senaste 20 åren har Levons fotografering fortlöpande utvecklats och hans nyfikenhet har fått honom att arbeta över ett antal fotografiska genrer inklusive reportage, sport och porträtt. Han har medverkat på utställningar runt om i världen och hans arbete är permanent inrymt i ett antal museums- och privata samlingar. Under sin karriär har Levon fått flertalet utmärkelser och år 2016 förärades han med ett Fellowship till the Royal Photographic Society.

Utställning - Vätterns bäckar

ZEINA HOLLOWAY återvänder till Hjo för ännu en utställning om Vättern. Utställningen Vätterns Bäckar - berättar om livet i vår egen stora insjö och hur viktig den är för oss som bor här. 

Om Labbet - se insekter på nära håll

Labbet är en barnvänlig aktivitet där du kan se insekter på nära håll. Detta är en interaktiv utställning där du kommer att kunna upptäcka insekter på nära håll.

  • Labbet är öppet måndag till fredag kl. 12:00-16:00.

 

Utställningarna produceras av

Båda utställningarna cureras av Galleri UpOnWalls.

Vätterns Bäckar  är producerad av Hjo kommun och är ett samarbete mellan Galleri UpOnWalls,  VätternvårdsförbundetLeader Vättern.

Om Samskoleparken

I Samskoleparken, framför Kulturkvarteret i Hjo, pågår det periodvis utomhusutställningar. Den blygsamma parken med de stora träden inhyser en fantastisk upplevelse för alla åldrar. Fotografierna uppmuntar till fantasi och hänför människor som inte ens visste att de gillar foto.

Hjos historia

Förutom Vättens innehållsrika historia har även Hjo en lång historia - du hittar mer om Hjo i vår historiska utställning Skärvor av Hjo. Du kan även hitta mer natur och kulturhistoria längsmed naturstigen i vår stadsnära naturreservat Hjoåns dalgång.

Galleri UponWalls

Galleri UpOnWalls finner du ett stenkast från Stora torget i Hjo. I galleriet finner du fantastiska bilder från olika fotografer från hela världen. UpOnWalls har också producerat utomhusutställningar i Samskoleparken utanför Kulturkvarteret i Hjo.

Läs mer
Kontaktinformation

UpOnWalls

Bangatan 1B

544 30 Hjo


Telefon: +46 703 757 787


E-post: info@uponwalls.com

Hemsida: uponwalls.com