({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

The Isolated Cinema - Göteborg Film Festival 2021

Upplev film som aldrig tidigare

Nu har du den unika chansen att uppleva film på ett sätt som du aldrig tidigare gjort. På en av Sveriges kargaste öar, omringad av Västhavet. I total ensamhet. Ingen telefon, ingen familj, inga vänner. Bara du, havet och festivalens filmprogram med 60 filmpremiärer. I sju dagar.

Vad är The Isolated Cinema?

The Isolated Cinema är ett unikt sätt att uppleva Göteborg Film Festival 2021. Det anspelar på den sociala distansen som uppkommit som följd av den rådande pandemin.

Under sju dygn kommer du leva ensam på ön där du ges full tillgång till hela filmfestivalens utbud. Du får skjuts med båt till och från ön, och du kommer få med dig förnödenheter för sju dagar. Men väl där är det bara du. Och filmen. Under din vistelse kommer du få berätta om din upplevelse i en videodagbok som omvärlden kan ta del av.

När: 30 januari – 6 februari 2021
Var: Hamneskär, Göteborgs skärgård
Antal platser: 1

Ansökan är avslutad. Totalt var det 12 000 modiga filmälskare som sökte platsen på Pater Noster.

Fyren som fått nytt liv

Pater Nosters fyrtorn guidade sjöfarare från det stormiga Västerhavet tryggt in mot Bohusläns kust. Den högteknologiska fyren skänkte hopp åt sjöfolket och under dess ljus bodde fyrmästarfamiljerna. De skapade ett eget samhälle i miniatyr på denna ö som alltid betraktats som obeboelig. I mer än ett sekel levde de där, fram till 1977 då fyrens sken ersattes av andra ljuskällor.

Sedan dess har omfattande renoveringar skett och under 2020 slog den gamla fyrmästarbostaden åter upp dörrarna, men nu som hotell- och konferensanläggning. Det är designbyrån Stylt från Göteborg som ligger bakom den klockrena omvandlingen där hela tidslinjen från 1800-talet fram till idag finns representerad. Tapeter har specialdesignats, begagnade möbler har köpts in i Bohuslän och detta har varvats med modern konst och gamla kartor och sjökort.

Pater Noster har redan dragit hem flera prestigefulla internationella priser. Bland annat första pris i Gold Key Awards i USA, en världens mest prestigefyllda tävlingar inom hotelldesign. Och när tidningen The Telegraph listade decenniets 10 mest spektakulära hotell i hela världen fanns nyöppnade Pater Noster omnämnt.

Välkommen till Hamneskär och upplev de karga klipporna, vågornas framfart och minnena från förr. Ett unikt boende och ett oförglömligt äventyr!

Läs mer om Pater Noster

Fler Isolated Cinema

Som du förstår är det bara en person som kommer få uppleva Göteborg Film Festival 2021 vid Pater Noster ute på Hamneskär. Men misströsta inte om det inte skulle bli du. Det finns nämligen två andra Isolated Cinema, en inne i ett öde Scandinavium och en i en folktom biosal på Draken.

Scandinavium utan publik.

Scandinavium - The deserted arena

Till vardags en av Sveriges mest besökta arenor med plats för 12 044 personer i publiken. Under filmfestivalen väntar en ensam biostol i mitten av den gigantiska arenan.

Draken Bio, en tom biosalong.

Draken - The empty theatre

Galapremiärer äger alltid rum på biograf Draken under filmfestivalen. Men i år görs visningarna endast för en besökare och 707 tomma biostolar.

Fler unika sätt att uppleva filmfestivalen på

I år finns dessutom flera hotell runt om i Västsverige som under filmfestivalens vecka svidar om till glamorösa filmhotell. Här kan du och bästa vännen, sambon eller någon annan du håller av boka in er på filmvisningar, lyxig mat, bubbel och övernattning. Visst låter det mysigt?

Till alla filmhotell