({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Åsa Lindqvist – trädgårdsmästare Hellekis Säteri

  • Lisa Mikko

Bland rosor, höga trädkronor, lavendel och liljor trivs Åsa Lindqvist allra bäst, hon älskar sitt arbete som trädgårdsmästare på Hellekis Säteri där hon arbetat sedan år 2000. Fast när hon ligger på stranden, badar, cyklar på Kinnekulle eller på Gotland, eller hänger med barnbarnen i hängmattan – då leker livet på riktigt för Åsa.

Åsa Lindqvist kommer från början från Gotland och kanske är det därifrån hon fått sin förkärlek för havet och stora öppna vatten.

- Jag älskar att ge mig iväg till Vänern och bada och ligga på stranden, helt för mig själv, det är så härligt! Ibland på somrarna tar jag min elcykel och cyklar upp på Kinnekulle och bara njuter, säger hon.

Utformade perennan

Från mars till oktober arbetar hon heltid i trädgården på Hellekis Säteri, under vintern sker arbetet på deltid och då är det främst planering och förberedelser som ska skötas.

- Det är helt underbart att få ta hand om den här trädgården och att förvalta det här fantastiska arvet, säger Åsa som själv är den som designat den nuvarande utformningen på perennrabatten.

Lever sin dröm

Färg och form ligger nära tillhands för Åsa som förutom trädgård och ekologiskt jordbruk har konstnärligt utövande som en del av sin bakgrund. Foto, litografi och textil är några av hennes uttryckssätt.

- Jag älskar att skapa, jag har alltid odlat och drömt om att hålla på med blommor och det får jag göra hela dagarna här, det är verkligen ett privilegium, säger Åsa och ler där hon står under den 250 år gamla blodboken i Hellekis Säteris trädgård. 

Se filmen där Åsa berättar om blodboken i säteriets arboretum här!