Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Petter Magnusson

  • Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Stadsnära lantgård

  • Fotograf: Stadsnära lantgård

Barnsligt kul för hela familjen

Häng med på slottsäventyr och ta en tur med vikingabåt. Testa skateparken och hisna i utsiktstornet. Hälsa på djuren och hitta bästa badplatsen. Läckö-Kinnekulle är en plats där det finns massor av roliga saker att göra för alla unga besökare.

SLOTTSÄVENTYR & VIKINGASKEPP
Läckö Slott är alltid spännande och kittlar fantasin. Särskilt om barnen följer med på något av de fyra slottsäventyren då de kan få uppleva allt från en rolig skattjakt till läskiga Läckö.
    På naturum Vänerskärgården – Victoriahuset intill Läckö Slott kan besökarna studera småkryp, komma öga mot öga med en trollsländelarv och följa med på en naturspaning.
    Eller så tar ni en tur med vikingaskeppet Sigrid Storråda, ett av världens största havsgående vikingaskepp. Sommaren 2018 utgår hon från Läckö Slott och det finns speciella barnturer som är riktigt roliga.

HÖJDARE PÅ KINNEKULLE
Från Kinnekulle utsiktstorn högst upp på bergets topp kan ni vid klart väder se cirka 50 km över Vänern. En annan hisnande upplevelse är att besöka skateparken i Götene. Det är en lång svängande bana med streetyta och gott om hinder och hopp där det går att åka skateboard, BMX och kickbike. Lite lugnare är det att ta en tur med Skara-Lundsbrunns Järnvägar. Här tuffar ni fram med lok och vagnar från järnvägens storhetstid under 1900-talets första hälft. I Husaby finns mycket att upptäcka för den som är historieintresserad. Besök Biskopsborgen, Flyhovs hällristningar och se hur Lasse i bergets grotta såg ut.

FRÅN SKEPPSVRAK TILL LANTGÅRD
Vänermuseet i Lidköping är ett lekvänligt museum där barnen kan lära sig spännande saker om bland annat skepp och skeppsvrak. Här finns tio akvarier med Vänerns fiskar. Aktiviteter för barn och vuxna anordnas i och utanför byggnaden under hela sommaren.  På den Stadsnära Lantgården i Lidköping där hela familjen kan hälsa på djuren, uppleva livet på en bondgård och bara ha det lugnt och skönt en stund i lantlig miljö. Den stadsnära gården ligger i Råda, är öppen alla dagar och har bland annat ponnyhästar, får och kaniner.

BLOMSTERLEKEN, SKAPARVERKSTAD OCH ÄVENTYRSGOLF
En annan populär plats för barn är Stadsträdgården i Lidköping, allra helst lekplatsen Blomsterleken förstås.
KronoCamping i Lidköping kan du utmana dina nära och kära på äventyrsgolf eller varför inte femkamp