Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Roger Borgelid

  • Två människor åker längdskidor en vit krispig vinterdag.

    Fotograf: Öyvind Lund

  • Fotograf: Roger Borgelid

  • Fotograf: Roger Borgelid

Bortom sommaren - njut av höst och vinter

Destination Läckö-Kinnekulle är ett område som är väl värt ett besök även under höst och vinter. Vare sig du vill vara inne eller ute finns det mycket att uppleva. Bowla, ta en härlig promenad, besök ett museum, shoppa och att njuta av god mat är bara några saker som finns att göra i destinationen.

HÖSTPROMENADER
När löven byter färg på träden är det otroligt vackert att promenera i Destination Läckö-Kinnekulle. Med många vandringsleder finns det någon som passar för alla. Ta med dig din egen matsäck och njut i den härliga naturen. Utefter flera av vandringslederna finns grillplatser där det passar utmärkt att grilla exempelvis korv eller varför inte pinnbröd.

MYCKET ATT GÖRA FÖR BARNEN
Ta med barnen för att besöka Stadsnära lantgård i Råda utanför Lidköping där ni kan klappa djuren, fika och mysa i den lantliga miljön. Vid Läckö Golf och Traneberg finns en inte nudda marken-bana som är rolig och utmanande för alla åldrar. För regniga och gråa dagar kan kanske ett besök på Lidköpings E-sportcenter locka? Läs mer om alla barnaktiviteter här!

FRÅN SHOPPING TILL BANDY
När kylan kommer kan det vara skönt att bara slå sig ner med nära och kära på ett mysigt café för att njuta av något gott att äta och något varmt att dricka. För den som är shoppingsugen bjuder både Lidköping och Götene på unik småstadsshopping. Det finns också fina bowlingbanor och biosalonger att besöka. Eller varför inte gå på en bandymatch och se ett av Sveriges bästa bandylag, Villa Lidköping, spela en match i Sparbanken Lidköping Arena.

MUSEUM
När man bara känner för att vara inne finns flera museer som är öppna året runt. Bland annat Vänermuseet där du får veta allt om innanhavet Vänern. På Rörstrand Museum är porslinets historia i fokus och här visas många av svenskarnas folkkära serviser. På Konsthallen i Lidköping visas en mångfald av konstnärliga uttryck där både välkända och mer nischade konstnärer får ta plats. Naturum Vänerskärgården-Victoriahuset ligger naturskönt vid Läckö Slott, längst ut på Kållandsö. I huset kan du bland annat gå upptäcksfärd i utställningen om Vänerskärgården.

LÖJROM
När vintern är i antågande kan du upptäcka Vänerns röda guld, Löjrommen. På löjrommens dag i Spikens fiskehamn kan besökarna få en inblick i löjromsberedningens fantastiska hantverk. Du kan också boka ett löjromsäventyr och verkligen sätta guldkant på hösten med en mathantverksresa för alla sinnen.

VINTERAKTIVITETER
När isen lägger sig på Vänern kan du snöra på dig långfärdsskridskorna för en härlig tur. Kanske lockar skridskobanan på Nya Stadens Torg i Lidköping lite mer? Det finns också flera fina längdskidsspår för den som hellre sätter på sig skidorna. Spåren hittar du bland annat på Kinnekulle och i Råda.

Välkommen att uppleva Destination Läckö-Kinnekulle året runt! Här kan du läsa mer om aktiviteter i naturen.