Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: NICLAS SILVERSTRAND

Cecilia Ström – Navens kajak och bastuflotte

Cecilia Ström driver tillsammans med sin man Bengt-Åke Navens kajak och bastuflotte vid Naven och Läckö Slott på Kållandsö sedan 2012. Cecilia har alltid drömt om att ha en kajakuthyrning vid Naven – en plats som ligger henne varmt om hjärtat. Familjen hade sommarstuga på Kållandsö och hennes föräldrar flyttade ut permanent på 1990-talet.

- Jag kommer från en fyrvaktarsläkt och min pappa är född på Navens fyr. Farmor och farfar bodde i en etta med farfars föräldrar i ett rum och kök. Min släkts historia finns härute, och jag är fascinerad av de många människoöden som utspelat sig på Kållandsö, berättar Cecilia.

Det var när hennes pappa gick bort som hon kände att hon ville bo närmare sin mamma och därför flyttade tillbaka till Naven efter några år på andra platser. Det är inget beslut som hon ångrar, tvärtom.

- Varje gång jag kom hit på besök och åkte över bron vid Ullersund så kände jag hur pulsen sjönk och jag slappnade av. Hela Kållandsö är en plats där man kan komma nära naturen och det var en stor anledning till att vi startade verksamheten – för att människor ska kunna komma ut i naturen och uppleva skärgården på ett enkelt sätt och fylla på med energi, säger Cecilia.

Navens kajak och bastuflotte hyr ut kajaker både vid Naven och vid Läckö Slott. För barnfamiljer rekommenderar Cecilia att utgå från Naven och paddla mot västsidan på Kållandsö där man inte påverkas så mycket av blåsten, eftersom de många små öarna där skyddar mot vinden.