({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hyr Elbil på Kinnekulle

Res hållbart på Kinnekulle

I sommar kan du hyra en elbil på Hällekis Station för att kunna uppleva hela Kinnekulle på ett hållbart sätt. Elbilen bokas och betalas via länken nedan och kostar från 599 kronor per dygn.

Vid ankomst hämtas nyckeln ut på Coop, endast 100 meter från stationen där bilen finns och sedan är det bara att bege sig ut på vackra Kinnekulle och uppleva unik kultur och natur.

BOKA HÄR!

Reseförslag

Upplev Sveriges vackraste tågsträcka och Kinnekulles pärlor
Från Göteborgs station kan du kliva på Västtåg mot Mariestad och gå av i Hällekis och i och med det befinner du dig på platåberget Kinnekulle, också kallat det blommande berget. Tågets avgångstider och tabell hittar du enklast via www.vasttrafik.se.

Väl på berget kan du ta elbilen ut på berget och uppleva alla besöksmål alternativt gå en vandringsled. Vill du åka runt och uppleva Kinnekulles olika besöksmål är ett hett tips att ladda ner appen ”Läckö Kinnekulle” där det finns guidade turer och kartor som guidar dig såväl till besöksmålen som en god fika eller lunch.

Är du mer på humör för vandring är Kinnekulle också rätt plats då det finns en mängd fina leder i varierad längd. Även här är appen en god hjälp. Vill du kika runt lite nu innan så kan du också använda denna sida: https://www.vastsverige.com/lackokinnekulle/kinnekulle/vandra-pa-kinnekulle-artikel/ som guidar dig genom utbudet. 

Ett Hållbart Vandringspaket

Vill du kombinera din hållbara vandringsresa med en lyxig övernattning är en god idé att boka in ett vandringspaket på Lundsbrunns Resort & Spa. Då får du en god natts sömn mellan vandringsdagarna och inte minst en välkomponerad 2-rätters middag som energipåfyllning. Här kommer ett förslag på dagsupplägg för denna kombination:

DAG 1

Ankomst med tåget till Hällekis station och uthämtning av bilnycklar på Coop

Upplev vandringsleden ”Prova 7 km av Kinnekulleleden” och passa på att äta lunch på Hellekis Säteri. Här passerar du många av bergets besöksmål såsom Munkängarna  och det Stora Stenbrottet

Åk mot hotellet, på vägen kan ni passa på att ta en fika på Hjulets Café som ni passerar längs vägen och checka in samt sätt bilen på laddning och njut av en stunds avkoppling innan du avnjuter middagen

DAG 2

Efter en stärkande frukost är det dags för avfärd. För dag två får du lunchmatsäck i en ryggsäck med termos på hotellet som du får ta med dig hem.

Åk till Martorpsfallet och gå leden runt det (ca: 3 km) och ta dig sedan till Blomberg för att uppleva Blombergsleden (4 km) där finns flera platser vid Vänerns strand som passar för den medhavda matsäcken.

Åk tillbaka till Hällekis, finns tid rekommenderas en fika på Café på Klostret. Lämna bilnycklar på Coop och gå till Hällekis station för att invänta tåget hemåt där du sedan på tåget kan koppla av, njuta av vyerna och smälta två härliga vandringsdagar.

Boka vandringspaketet här: https://lundsbrunn.se/artiklar/vandringspaket/

Personlig hjälp?

Vi har full förståelse att utbudet kan kännas lite förvirrande tack vare att det finns så mycket. Därför finns vi på Destination Läckö-Kinnekulle till hands för att ge de bästa tipsen för just dig. Ring, mejla eller chatta gärna med oss för att få svar på dina frågor för att skapa den bästa upplevelsen för dig!