({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hyr elbil i sommar

Res hållbart i Västra Skaraborg

I sommar kan du hyra en elbil på Hällekis station och vid Lidköpings resecentrum för att kunna uppleva hela Västra Skaraborg på ett hållbart sätt. Det går också att hyra elbil från Vara och Grästorps resecentrum. Du tar dig enkelt och smidigt ut på den Skaraborgska landsbygden och upp till 30 mil innan du behöver ladda. Elbilen bokas och betalas via länken nedan och kostar från 599 kronor.

BOKA HÄR!

Hällekis

Ta tåget till Hällekis station och hyr en elbil och upptäck vackra Kinnekulle med omnejd. Vad sägs om Kinnekulle utsiktstorn, god mat och fika, ett besök hos skulpturparken Ouroboros, en vandring i fantastisk natur och ett dopp i Vänern? Allt detta och mycket mer hittar ni på Kinnekulle. Bokningen för Kinnekulle är öppen fram till sista augusti. 

Lidköping

Ta bussen eller tåget till Lidköping och strax intill resecentrum står elbilen och väntar på dig. Ta dig ut på den Skaraborgska landsbygden där du kan upptäcka och uppleva allt från Läckö slott, Bjertorp slott och Skara sommarland till Skara domkyrka, Hunneberg och Kinnekulle. Ta dig till mysiga caféer och unika restauranger där ni njuter av god mat och dryck. 

Vara

Ta tåget eller bussen till Vara och hyr elbil för att uppleva den Skaraborgska landsbygden. I sommar kan du hyra elbil vid Vara resecentrum och ta dig ut till alla härliga besöksmål på ett hållbart sätt. Kanske lockar boende på Bertorps slott eller Lumber & Karle, ett besök på Kata gård eller Läckö slott. Eller du kanske hellre vill vandra eller åka runt och prova mysiga caféer och restauranger. 

Grästorp

Ta tåget eller bussen till Grästorp och hyr elbil för att uppleva den Skaraborgska landsbygden. I sommar kan du hyra elbil vid Kulturhuset i Grästorp och ta dig ut till alla härliga besöksmål på ett hållbart sätt. Kanske lockar boende på Nossans- eller Snickarens Vandrahem, en tur till Läckö slott, Kinnekulle eller Kata gård. Eller du kanske hellre vill åka runt och prova mysiga caféer och restauranger. Oavsett är elbilen ett riktigt bra färdmedel.

Reseförslag

Här hittar du en karta med förslag på besöksmål att besöka för att uppleva hela Västra Skaraborg. 

Karta

En orange bil står i ett stenbrott.

 

Praktisk info

Alla elbilar hyrs via www.lkp.nu/elbil Elbilen i Hällekis är bokningsbar just nu och fram till 31 augusti. De övriga elbilarna kommer bli bokningsbara i slutet av juni fram till 31 augusti. Bilarna för Vara och Grästorp måste bokas minst 48 h i förväg. 

Reseplanerare för tåg och buss hittar du på www.vasttrafik.se.

Personlig hjälp?

Vi har full förståelse att utbudet kan kännas lite förvirrande tack vare att det finns så mycket. Därför finns vi på Destination Läckö-Kinnekulle till hands för att ge de bästa tipsen för just dig. Ring eller mejla gärna med oss för att få svar på dina frågor för att skapa den bästa upplevelsen för dig!

Det är projektet SMaRT som tar fram lösningar för hållbara transporter för besökare i området Västra Skaraborg som gör det möjligt att hyra elbil. Det är ett EU-finansierat projekt med medel från ÖKS, Västra Götalandsregionen, Sparbankstiftelsen i Skaraborg och Lidköping. Mer information hittar du på https://smartprojekt.se/