({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Roger Borgelid

Mysiga hösttips

Hösten är här med kyligare väder, fantastiska färger och mys med tända ljus. För att ni ska få ut det mesta av denna årstid har vi samlat tips på mysiga aktiviteter att göra i Destination Läckö-Kinnekulle nu när hösten tagit fart!

1. Fika

Hösten är en perfekt tid att njuta av varma drycker i mysiga miljöer tillsammans med de personer ni tycker allra mest om. Komplettera detta med din favoritfika för att höja mysfaktorn ytterligare! Besök Café Bella Mi för en lugn stund i mysiga lokaler, Garströms Konditori med en anrik atmosfär eller Café på Klostret i en rustikt ombyggd lada i fantastiskt vacker miljö. Ett utmärkt alternativ om ni vill kombinera härlig vandring med en god fika!

 

2. Vandra i vacker natur

En vacker höstdag är det inte mycket som slår upplevelsen av den färgsprakande naturen och härligt krispiga luften. Ta på er vandringskängorna och testa någon av våra trevliga vandringsleder. På Kållandsö finns Fröfjorden, en vandringsled i skärgårdsmiljö som sträcker sig både genom skogar och hagar och över klippor. Vill ni istället uppleva orörd natur och ljudet av rinnande vatten vill vi tipsa om Sörboleden. Kombinera vandringen med ett välbehövt besök på Lundsbrunns Kurorts spaavdelning. I Lidköping hittar ni Strandpromenaden som sträcker sig längs med Vänern från centrum till Giacomina. Härifrån kan man sedan ta stadsbussen tillbaka till centrum.

 

3. Besök djuren på Stadsnära Lantgård

En perfekt aktivitet för hela familjen! Flanera runt i den lantliga miljön och upplev livet på en bondgård. Hälsa på djuren och titta in i gårdens snickarbod. Här träffar ni både lantdjur och husdjur, bland annat ponnyhästar, får och kaniner.

4. Gå stadsvandringar med vår app

Upptäck mer av Lidköping! Ladda ner appen Läckö Kinnekulle och låt dig guidas runt i staden. För den historieintresserade finns en historisk stadsvandring och för den konstintresserade finns ”Designpromenaden” och ”Konstrundan”. Vill ni besöka ett urval av sevärda platser i Lidköping är det turen ”Lidköping i ett nötskal” ni ska gå.

Ladda ner appen via App store här eller Google play-butiken här! 

 

5. Besök Vänermuseet

När hösten bjuder på ruggigt väder är ett besök på Vänermuseet en passande aktivitet för såväl stora som små. Här får ni ta del av spännande utställningar, aktiviteter och föredrag med fokus på livet vid Vänern.

 

6. Ät på restaurang

När inspirationen tryter kan det vara skönt att slippa laga mat. Skäm bort er själva med vällagad mat samtidigt som ni gynnar de lokala krögarna. Feeling Lkp erbjuder högkvalitativa råvaror och menyer med noggrant utvald dryck. På Mellbygatans bjuds det på säsongsbaserade lokala råvaror i en avslappnande miljö. En kväll på Hvita Hjorten är mer än ett restaurangbesök. Njut av förstklassig mat tillagade av grödor från Slottsträdgården och andra lokala aktörer samtidigt som ni blickar ut över Läckö Slott.