Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Ylva Lindström - Butik Naturligtvis

Innanför dörrarna på det gamla stationshuset i Hällekis finns numera något annat än väntsal och postkontor. Butiken Naturligtvis är med sitt ekologiska och rättvisemärkta sortiment av kläder, hudvård och ekologiska delikatesser ett självklart mål för den som söker efter miljövänliga produkter.

Ylva Lindström började med textiltryck på 1980-talet och det var en chock för henne att upptäcka vilken mängd gifter som fanns i den konventionellt odlade bomullen. Hon började söka efter ekologiska alternativ och det var där resan startade mot det som sedan skulle bli en butik med ett hållbart utbud.

- 1987 började vi med de första ekologiska T-shirtarna och undan för undan har butiken utökats. Men det är inte bara kunder som har ett miljötänkande som hittar hit. Många tycker att kläderna är både snygga och bekväma och så får de det miljövänliga på köpet, berättar Ylva.

Kläder i ekologisk bomull, lin, hampa och bambu för både män och kvinnor hänger i butiken tillsammans med smycken, delikatesser som te och choklad. Naturliga skönhetsprodukter kompletterar sortimentet och i hela butiken råder en härlig atmosfär där färger och dofter ger ett genuint intryck.

Stort miljöengagemang

Ylva har fått mycket uppmärksamhet för sitt miljöarbete och hennes företag har fått pris för att vara Sveriges mest miljövänliga textilsortiment.

-  Jag samarbetar med en leverantör av bomull som samlar småbrukande bönder som producerar en långfibrig bomull som är snabbväxande, inte behöver besprutas och som inte heller kräver mycket vatten. Den vanliga sortens bomull är vattenkrävande och produceras ofta i länder med liten tillgång till rent vatten, berättar Ylva.

Tipsar gärna besökare om Kinnekulles pärlor

Ylva som från början är från Skövde flyttade efter några år i Göteborg till Kinnekulle. Det var vattnet som lockade.

- Nu är jag bergtagen, jag älskar läget här i Hällekis med Kinnekulle i ryggen och vattnet framför.

Till butiken kommer många turister och när de frågar henne om tips på vart de ska åka för att uppleva det bästa av platsen rekommenderar hon dem gärna att ta sig ner till vattnet, till Munkängarna eller upp till Utsiktstornet.

- Jag berättar också gärna för besökarna om att vi är ett Biosfärområde och vad det innebär att vara ett modellområde för hållbar utveckling, avslutar Ylva som förutom butiksägare också är biosfärambassadör för Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle.