({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Stefan Sjöö

Säsongens tips

Vintern är här och med den kallare väder. Här nedan har vi samlat tips på vad du kan göra i Destination Läckö-Kinnekulle när vintern tagit vid, både vid vackert vinterväder och ruggiga regndagar.

PULKAÅKNING | Under vintertid förvandlas Stora Salen på Kinnekulle till ett paradis för alla som gillar fartfyllda åk. Här finns pulkabackar för både våghalsiga och för de mer försiktiga. 

Råda i Lidköping bjuder på pulkabackar för hela familjen. Vid Lunnelid, mitt emot Råda skola, finns det en bred, lagom brant backe att roa sig i. Dessutom finns det några brantare och smalare backar för den mer adrenalinsökande pulkaåkaren. Packa matsäck och njut av miljön runt Lunnelidstugorna mellan åken.

 

LÄNGDSKIDÅKNING | I Götene kommun finns skidspår som vid lämpliga snöförhållanden prepareras av kommunen. Testa att åka vid Högkullen på Kinnekulle, i de många backarna i Hällekis, cykelvägen Götene-Lundsbrunn och cykelvägen Götene-Hällekis. Vid Lundsbrunns golfbana finns det preparerade skidspår att åka på. Håll koll på den här sidan för att få uppdaterad information om spårning!

I Lidköpings kommun finns det fint preparerade skidspår i Råda. I Sparbanksspåret används snökanoner för att underhålla spåret som förlängs i etapper allt eftersom. Spåret är belyst från kl 07.00 till soluppgång samt från solnedgång till kl 22.00. Senaste nytt om spåren i Lidköping hittar ni här!

Fotograf: Öyvind Lund

 

VINTERBADA | Många har fått upp ögonen för vinterbad. En trend som gör gott för både kropp och knopp! Vi har samlat lite tips på saker att tänka på vid vinterbad samt platser i vår destination som passar bra för just vinterbad.

 

SKRIDSKOR | När kylan tar över och isarna fryser till kommer också suget efter att åka skridskor. I och med pandemin är anläggningarna dessvärre stängda i år. Om kylan håller i sig finns det några platser runt Vänern och andra mindre sjöar som fryser tillräckligt för skridskoåkning. Det kräver dock både kunskap och sällskap och är aldrig helt riskfritt! Här kan du läsa mer om säkerhet kring långfärdsskridskor.

Fotograf: Anders Olofsson

 

LAGA MAT UTOMHUS | Att laga mat utomhus har fått ett uppsving i Sverige under pandemin. Många har fått upp ögonen för friluftslivet och det har för många blivit en självklarhet att umgås ute. För att underlätta för alla som vill ut i naturen och laga mat har vi skapat en sida full med tips, läs mer här!

Fotograf: Linnéa Gustafsson

 

RUNDTURER I APPEN | Passa på att utveckla era kunskaper om Lidköping och Götene i vinter! I appen ”Läckö Kinnekulle” finns rundturer som tar er till platser runt om i vår destination och delar spännande information. Turerna går lika bra att följa på plats som digitalt hemma i soffan. Följ med på digitala rundturer på Läckö Slott, Rörstrands museum och Vänermuseet som för tillfället håller stängt.

Fotograf: Linnéa Gustafsson

 

VANDRA Naturen är otroligt vacker under vintern och den friska luften gör oss både piggare och gladare! Packa en ryggsäck med värmande dryck och gott fika och upptäck mer av naturen i Destination Läckö-Kinnekulle. Det finns leder som passar alla önskemål, såväl på Kinnekulle och Kållandsö som i Lidköping. Kom ihåg att klä er varmt, ett bra tips är att använda flera lager.

 

STADSNÄRA LANTGÅRD | Strax utanför Lidköping ligger Stadsnära Lantgård som är ett väldigt trevligt utflyktsmål för hela familjen. Hälsa på djuren, snickra i snickarboden, fika i caféet och handla i gårdsbutiken. Gården är öppen alla dagar i veckan och här finns bland annat ponnyhästar, får och kaniner som ser fram emot att träffa er. Missa inte Jul-loppisen i ladan!

Fotograf: Stadsnära lantgård