({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Ida Svensson

Säsongens tips

Vårsolens strålar värmer allt mer och fågelkvittret blir allt högre! Här nedan har vi samlat våra bästa tips på besöksmål och aktiviteter i vårt område under våren.

GULDJAKTEN 2021 | Under hela april anordnas succéskattjakten Guldjakten. Ledtrådar placeras ut på ett 40-tal platser runt om i Götene och Lidköpings kommuner. Leta upp ledtrådarna och var med i utlottningen av presentkort i Götene och Lidköpings butiker. 

 

MARTORPSFALLET | Besök Martorpsfallet på Kinnekulle som är som vackrast under våren. Då är vattenmängderna som störst och forsar utför kalkstensklevens kant. Packa picknickkorgen och vandra den 1,6 km långa leden från parkeringen till fallet. 

Fotograf: Ida Svensson

 

HISTORISKA HUSABY | Husaby har varit ett besöksmål i över tusen år. Här döptes Olof Skötkonung, Sveriges första kristna kung, och under tidig medeltid var Husaby en av landets mest betydande platser med sin kyrka, biskopsborg och sina heliga källor. Idag kan du besöka både kyrkan, borgruinen och källan. En bit från kyrkan ligger Lasses grotta, en lämning efter Sveriges sista grottmänniska.

Fotograf: Jesper Anhede

 

LÄCKÖ SLOTT | Besök det sagolika barockslottet på Kållandsös spets. Under april har slottet öppet dagligen för guidade visningar. Passa även på att besöka naturum Vänerskärgården - Victoriahuset och ta del av den interaktiva utställningen om den spännande miljön i Vänerskärgården.

Fotograf: Linnea Gustavsson

 

RAMSLÖKSBLOMMNING | Upplev ramslöksblommningen på Kinnekulle under våren. Vid Väserplana storäng och Munkängarna känns en tydlig doft av "skogens vitlök" när ramslöken blommar och marken fylls av gröna blad och vackert stjärnformade vita blommor.

Fotograf: Monika Manowska

 

LAGA MAT UTOMHUS | Att laga mat utomhus har fått ett uppsving i Sverige under pandemin. Många har fått upp ögonen för friluftslivet och det har för många blivit en självklarhet att umgås ute. För att underlätta för alla som vill ut i naturen och laga mat har vi skapat en sida full med tips, läs mer här!

Fotograf: Linnea Gustafsson

 

RUNDTURER I APPEN | Utveckla era kunskaper om Lidköping och Götene under våren! Med appen ”Läckö Kinnekulle” kan ni uppleva vår destination såväl på plats som digitalt. Följ de självguidade rundturerna för att få ut det mesta av ert besök. Ta del av de digitala rundturerna från Läckö Slott, Rörstrands museum och Vänermuseet som för tillfället håller stängt.

 

VANDRA | Möt våren ute i naturen och utforska vandringslederna på KinnekulleKållandsö och i Lidköping. I vårt område finns det leder som passar alla önskemål, oavsett om ni är ute efter flerdagarsturer i kuperad terräng eller ett kortare utflyktsmål för hela familjen. 

Fotograf: JESPER ANHEDE

 

STADSNÄRA LANTGÅRD | Strax utanför Lidköping ligger Stadsnära Lantgård som är ett väldigt trevligt utflyktsmål för hela familjen. Hälsa på djuren, snickra i snickarboden, fika i caféet och handla i gårdsbutiken. Gården är öppen alla dagar i veckan och här finns bland annat ponnyhästar, får och kaniner som ser fram emot att träffa er.