Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

  • Lisa Mikko

Tre generationer Hvorslev har valt att ägna sin tid och talang åt att designa smycken. Nummer två i ordningen, Tabita Hvorslev, har efter att ha testat andra branscher hittat sitt eget uttryck som designer och jobbar nu sida vid sida med både mor och son. När hon var 8 år gjorde hon sin första ring och sålde till bästisens mamma för 150 kronor. Den senaste kollektionen heter Waterfall och har blivit många kunders favorit.

För Tabita Hvorslev var det ingen självklarhet att gå i mamma Theresias fotspår och satsa på ett yrkesliv som smyckesdesigner. Tabita gick restaurangskola i Sverige och USA. Hon arbetade på anrika restauranger som Ronnums herrgård, Tanumshedes gästgiveri och Kommendanten i Köpenhamn, startade upp restaurang Brogatan i Malmö och frilansade som servitris.

Stairway tog form

- När jag fick barn 1991 valde jag att flytta tillbaka till Sverige och Lidköping för att vara närmare familjen, berättar Tabita.
Under åren 1997-2004 arbetade hon som produktutvecklare på Dafgårds. Då var hon med och förnyade produkternas framtoning i reklam och på förpackningar. Men längtan efter att jobba med smyckesdesign och nyfikenheten på hur hon skulle stå sig i jämförelse med mamma Theresia, prisbelönad och hyllad för sina verk, växte sig starkare.

- Jag tog fram en helt ny kollektion utan att mamma visste något. Hon gillade den och nu har ”Stairway” funnit sin plats bland våra verk, säger Tabita.

Gillar Kinnekulle och Kållandsö

Sedan 2006 är Tabita verksam i företaget Silverknappen i Lidköping, och hennes liv snurrar mycket kring skapandet av smycken och kring att driva ett företag.
Ute på Kållandsö i det egendesignade sommarhuset kan hon slappna av och njuta av stillheten och inspirationen som naturen ger.

- Jag åker gärna till Spikens fiskehamn för att köpa rökt fisk och löjrom. Jag gillar också Kinnekulle och åker gärna till Café på klostret i Blomberg.