({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Tony och Agneta trivs bäst på Vigrum

  • Lisa Mikko

Tony och Agneta Abrahamsson har tillsammans skapat Vigrum Krog & Kafé i Hovby utanför Lidköping. Här välkomnar de besökare med sådant de själva gillar: Mat, konst, musik och en inspirerande trädgård.

Det är snart tio år sedan som Tony slutade sitt arbete som lärare i bild och form på gymnasiet i Lidköping. Han satsade då helhjärtat på sin idé om att ta fram nyskapande trädgårdsprodukter i betong. Planteringskärl, bänkar, bord och annat som tålde att stå ute i ur och skur gjöts hemma på gården. Verksamheten har sedan utvecklats till att bli ett komplett besöksmål med konsten och den erkänt vällagade maten i fokus. Agneta valde även hon att satsa på familjeföretaget istället för jobbet som förskollärare i kommunen.

- Från början hade vi inga planer på att driva restaurang men det föll sig naturligt och vi trivs med det här livet, berättar Tony och Agneta.

Blickar ut över landskapet

Restaurangen och butiken har de själva byggt med naturliga material och inrett i en sober och lugn atmosfär, hantverkskunnandet och känslan för färg och form finns naturligt i familjen och tack vare att de gjort det mesta själva upplevs miljön som genuin och välkomnande.

Det är främst sommaren som är deras högsäsong men hösten är också en intensiv period med bokningar och förberedelser inför julbord och andra evenemang.

- Vi tycker verkligen om vårt Vigrum. Det är här vi trivs bäst och vi stannar gärna hemma en skön sommarkväll, tänder grillen och blickar ut över det öppna landskapet, säger Tony.

Resor ger inspiration

Men det hindrar dem förstås inte att röra på sig till andra platser.

- Vi brukar ta med barnbarnen till Blombergs bad på Kinnekulle, det är en fin plats som passar för både barn och vuxna, berättar Agneta.

Under vintern och våren är det lågsäsong på Vigrum och det finns tid för Tonys eget konstnärliga skapande. I vintras åkte de tillsammans till Indien där han gick en workshop i att arbeta med sten tillsammans med konstnärer från hela världen.

- Att resa och nyttja kultur runtom i världen fyller oss med inspiration till oss själva och till det vi jobbar med, säger Agneta.

Se filmen om Vigrum här!