Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
 • Vinterklädda personer går omkring i en pulkabacke i snön
 • Två kvinnor vandrar i naturen på vintern. Berget Kinnekulle och sjön Vänern syns bakom dem.

  Fotograf: Linnea Gustafsson

 • Villa Lidköping firar ett mål med en segergest.

  Fotograf: Team Sören/Fabbe

 • Skridskodisco på torgisen i Lidköping
 • Lasershow vid nyår med ljusstrålar i olika färger som strålar framför det röda Rådhuset i Lidköping.

  Fotograf: Claes Magnusson

 • Fiskebodar vid vatten med is på.

  Fotograf: Linnea Gustafsson

Fyll på med ny energi i höst och vinter! I Destination Läckö-Kinnekulle finns något att göra för alla året runt.

Se upp i backen!
När snön lägger sig kommer pulkor och andra åkdon fram i backarna. Några av de mest populära platserna för fartfylld lek är i Råda utanför Lidköping och i Stora Salen på Kinnekulle. På båda platserna finns också spår för längdskidåkning.

Bandy och skridskor
Villa BK, ett av Sveriges bästa bandylag, har sin hemmaplan i Lidköping. Se dem spela i Sparbanken Lidköping Arena och upplev riktig bandy på elitnivå! Blir du sedan sugen på att själv glida fram på isen är arenans banor öppna för allmänheten flera dagar i veckan.

Museum, konst och bibliotek
På Vänermuseet och Rörstrand museum kan du lära dig mer om livet i och kring Vänern och om Lidköpings porslinshistoria. I Götene och Lidköping hålls intressanta föredrag på biblioteken och Lidköpings konsthall visar aktuell samtidskonst året runt.

Shopping och matupplevelser
Destination Läckö-Kinnekulle bär på stolta mattraditioner med lokala råvaror i fokus och här finns hela 10 caféer och restauranger omnämnda i White guide. Boka in en helg med god mat och mysig shopping i vinter!

Vandringsleder för alla årstider
Även vinterhalvåret lämpar sig väl för vandring i naturen. Känn vinden i ansiktet ute på Hindens rev en novemberdag, eller promenera i färgsprakande lövskog på Kinnekulle. Ta med fikakorgen och njut av utsikten över Vänern, eller av lugnet mitt i skogen.

Aktiva dagar
Det finns många möjligheter att aktivera sig en vinterdag i Läckö-Kinnekullebygden. Ta ett dopp eller simma några längder i Götenes eller Lidköpings badhus, testa squash eller padeltennis i Lidköping eller Lundsbrunn, eller utmana kompisarna på en bowlingrunda.

Hösten - löjrommens tid
Mellan 17/10 och 17/12 pågår löjromsfisket i Vänern. Från siklöjan kläms rommen som sedan bereds och förpackas. Löjrom används i matlagning som en egen ingrediens eller som pricken över i:et. I november varje år firas Löjrommens dag i Spikens fiskehamn.

Kom i rätt julstämning
Julmarknader, tomteparader, julskyltningar och julbord finns det gott om i Läckö-Kinnekulle. Inför julhelgerna avlöser julevenemangen varandra: Jul på Hellekis Säteri, Julmarknad i Spiken, konserter med julmusik och Vintergatan i Hällekis är bara några exempel.

Storslagna nyårsfiranden
Upplev ett klassiskt nyårsfyrverkeri i Götene eller besök Lidköping som firar in det nya året med lasershow på Nya stadens torg.