({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Siim Lukka

I Destination Läckö-Kinnekulle finns något att göra för alla året runt!

Se upp i backen!

När snön lägger sig kommer pulkor och andra åkdon fram i backarna. Några av de mest populära platserna för fartfylld lek är i Råda utanför Lidköping och i Stora Salen på Kinnekulle. På båda platserna finns också spår för längdskidåkning.

 

Bandy och skridskor

Villa BK, ett av Sveriges bästa bandylag, har sin hemmaplan i Lidköping. Se dem spela i Sparbanken Lidköping Arena och upplev riktig bandy på elitnivå! Blir du sedan sugen på att själv glida fram på isen är arenans banor öppna för allmänheten flera dagar i veckan.

Läs mer om Villa BKs matchschema här!

Läs mer om den allmänhetens åkning här

 

Museum, konst och bibliotek

På Vänermuseet kan du lära dig mer om livet i och kring Vänern. I Götene och Lidköping hålls intressanta föredrag på biblioteken och Lidköpings konsthall visar aktuell samtidskonst året runt.

Läs mer om vad som händer på Vänermuseet här

Läs mer om vad som händer på biblioteket i Lidköping här

Läs mer om vad som händer på biblioteket i Götene här

 

Shopping och matupplevelser

Destination Läckö-Kinnekulle bär på stolta mattraditioner med lokala råvaror i fokus och här finns hela 10 caféer och restauranger omnämnda i White guide. Boka in en helg med god mat och mysig shopping i vinter!

Hitta mer om våra caféer och restauranger här

 

Vandringsleder för alla årstider

Även vinterhalvåret lämpar sig väl för vandring i naturen. Känn vinden i ansiktet ute på Hindens rev en novemberdag, eller promenera i färgsprakande lövskog på Kinnekulle. Ta med fikakorgen och njut av utsikten över Vänern, eller av lugnet mitt i skogen.

Hitta vandringsleder här

Hitta 12 olika recept på varm choklad här

 

Aktiva dagar

Det finns många möjligheter att aktivera sig en vinterdag i Läckö-Kinnekullebygden. Ta ett dopp eller simma några längder i Götenes eller Lidköpings badhus, testa squash eller padeltennis i Lidköping eller Lundsbrunn, eller utmana kompisarna på en bowlingrunda.

 

Värm dig vid brasan och grilla något gott

I Destination Läckö-Kinnekulle finns flertal mysiga grillplatser! Vi har här samlat Grillplatser & Vindskydd runt om i Götene och Lidköping för att du enkelt ska hitta dit. Läs mer här för att få tips på trevliga grillplatser och tips på goda grillrecept. 

 

Den perfekta årstiden för att värma sig framför en film är här

Läs om vilka filmer som går just nu på Folkets Hus i Lidköping - här

Läs om vilka filmer som går just nu på Göta Lejon i Götene - här