({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Sara Degerfält

25
sep
-
30
sep

Grand opening av utställningarna Djur & odjur samt QUILT 2020
Lidköping

- inspireras av personligt skapande verk i olika stilar och tekniker

Djur & odjur har Grand opening tillsammans med QUILT 2020 på Vänermuseet 1 september 17.30 600 personer antog länshemslöjdskonsulenternas broderiutmaning mars 2020. Projektet startade som en reaktion på effekterna av pandemin och uppmaningen att stanna hemma. Temat Djur & odjur med fri tolkning har resulterat i broderier med allt ifrån storsjöodjur, favoritkatter, sagoväsen, odjur och utrotade odjur. Broderande ger lugn i oro. Projektet resulterar i gemenskap i isoleringen. Djur & odjur har Grand opening på Vänermuseet 1 september och visas fram till 30 september. Därefter turnerar den vidare i landet. I samband med att utställningen pågår ges tre workshops i samverkan med Skaraborgs hemslöjdsförening och NBV. Den första sammanfaller med Hemslöjdens dag som är 5 september, därefter 20 och 27 september.

QUILT 2020 En utställning med fantastiska textila bilder från hela Sverige. 22 personer som har lappteknik i sina händer har bidragit med kviltar som är både traditionella och mer experimentella. Den senare i en form som kallas Art Quilt. Här har tyger färgats, tryckts och bearbetats till bilder som alla berättar en historia. Tillsammans visas över 50 verk. Utställningen har tidigare visats i Prag och är ett samarbete med Träffpunkt Quiltköping i Lidköping.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Vänermuseet, Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen

Framnäsvägen 2

Lidköping


Telefon: +46 510 770095


E-post: Skicka E-post

Hemsida: vanermuseet.se