Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
13
jun
-
22
aug

Klara Kristalova
Lidköping

Utställning på Lidköpings konsthall

Klara Kristalova fantastiska skulpturer och teckningar för tankarna till sagor, myter och drömmar men det finns alltid en dubbelhet i verken med en mörk underton. I hennes bildvärld återfinns en blandning av oskuldsfullhet och utsatthet med unga kvinnor som återkommande motiv. Verken handlar ofta om transformation, att genomgå en förvandling från något till något annat. Hennes konst tar avstamp i väsentligheterna, livet och döden, kärleken och sorgen.

Hon är bildkonstnär och rör sig fritt mellan olika medier men arbetar främst med keramik och måleri. Hennes skulpturer och teckningar har ett djupt personligt formspråk. Hon beskriver själv sina skulpturer som tredimensionella målningar. För Klara är materialet sekundärt, det är istället bilden, berättelsen och det direkta tilltalet som uppstår i verket som är centralt.

Klara Kristalova föddes 1967 i Prag och är i dag bosatt i Norrtälje. Hon är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och är en av dom ledande internationella samtidskonstnärerna inom den keramiska konsten.

Utställningen pågår mellan 13 juni -22 augusti. På grund av det rådande läget med Corona-viruset kommer Lidköpings konsthall inte att anordna någon vernissage i anslutning till öppningen av utställningen.

Lidköpings konsthall

I Lidköpings Konsthall kan du ta del av konstutställningar, workshops, föreläsningar och mycket mer. Konsthallen är en mötesplats för alla, där du blir inspirerad av, får kunskap om och kan pröva på samtidskonst.

Läs mer