({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
30
jun
-
06
aug

Musik på slott och herresäten
Lidköping och Götene

Musik i unika miljöer

Återigen bjuder konsertserien Musik på slott och herresäten på en rad unika konserter med spännande, skickliga musiker och artister på unika platser i Lidköping och Götene.

Möt världsturnerande flamencogitarrister, upplev en hyllningskonsert för nationalklenoden La Nilsson, låt dig förföras av romsk musik med eldig intensitet, lyssna på folk- och världsmusik i en klass för sig och se en passionerad teaterkonsert.

Stola herrgård är först ut och öppnar portarna för publiken den 30 juni när New Tide Orquesta med komponisten Per Störby i ledningen bjuder på konsert. New Tide Orquesta har genom åren skapat en udda stil och ett unikt sound genom att mixa modern kammarmusik, barock, folklig minimalism, fri improvisation och new tango i en intensiv dynamik.

Musik från Andalusien på Kollängen

Kollängens tingshus står värd för ett virtuost möte mellan flamenco och romsk musik när Robi Svärd, Afra Rubino och gruppen Trayo spelar den 17 juli. Robi Svärd är en flamencogitarrist som hyllas världen över för sitt bländande gitarrspel. Kvällen inleds med ett virrvarr av makalöst vackra melodier och med en nästan hårresande virtuositet möts Robi och Afra Rubino i en helt nybildad flamencogitarrduo. Med melodierna i centrum och en stor dos sväng tas lyssnaren med på en resa genom Andalusien. Kvällen fortsätter med Trayo, en grupp som med hjärta, smärta och hög intensitet förmedlar den romska musiken med låtar från Balkan och Östeuropa.

Birgit Nilsson 100 år

Birgit ”La” Nilsson skulle fyllt 100 år i år, och vad passar bättre än en hyllningskonsert? Åsa Nordgren, sopran och Per-Anders Hedlund, basbaryton framför tillsammans med konsertpianisten Tommy Karlsson arior och duetter från hennes mest älskade operor av Mozart, Wagner och Puccini. Konsert äger rum den 1 augusti i smedjan vid Hellekis säteri.

En annan bild av Selma

Selmas samlade vrede är skriven av Margareta Skantze och presenterar en annan bild än den vi oftast förknippar med ”sagotanten” Selma Lagerlöf. Vi får möta barnet, tonårsflickan och studenten som är beredd att göra avkall på ALLT för att få skriva. Vi får uppleva Selmas passioner och besvikelser och får följa hennes kamp för kvinnors rättigheter. Vi får höra hennes självinsikter där hon inte räds sitt innersta mörker. Vi får följa hennes frustration och vrede mot de patriarkala ”diktarbröderna” som förminskar och förlöjligar henne i sina recensioner, men också uppleva Selmas revansch; den första kvinnan som får Nobelpriset och som blir invald i Svenska Akademien. 

New Tide Orquestra på Stola Herrgård

Pianobasso på Stora Bryne

Robi Svärd & Afra Rubino tillsammans med Trayo på Kollängens tingshus

En hyllning till Birgit "La" Nilsson på Smedjan, Hellekis Säteri

Selmas samlade vrede på Stola Herrgård

 

Kontaktinformation

Lidköping och Götene kommun


Telefon:Destination