({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
13
jun
-
18
aug

Sommar i sta'n
Lidköping

Musik, evenemang och aktiviteter i sommarstaden Lidköping

Sommar i sta’n i Lidköping

Från juni till augusti bjuder Lidköpings stad på musikevenemang, motorträffar, Kulturbron, aktiviteter och mycket annat. Destination Läckö-Kinnekulle har tillsammans med Konst & Kultur i Lidköping samlat allt som händer under namnet ”Sommar i sta’n” och vi sparkar igång med en kick off i samband med skolavslutningarna den 13-17 juni. 

Festligheterna drar igång redan på onsdagen den 13 juni då International Street Market med mat från hela världen återkommer till Lidköping. Den 13-17 juni byggs en stor matmarknad upp på norra parkeringen vid Nya stadens torg.

 - Ta chansen att testa Australiensisk känguruburgare, äkta spansk paella, franska ostar och mycket mer. Marknaden levererar ett spännande utbud där alla råvaror är färska och lokalproducerade i respektive land. Det bjuds på varm, tillagad mat, likväl som ostar, korvar, bakverk, choklad och mängder av andra delikatesser. Marknaden är en riktig folkfest och brukar locka många besökare, berättar Carolina Hellström, Destination Läckö-Kinnekulle.  

Under matmarknaden sätter dessutom lokala krögare upp öltält i direkt anslutning till matmarknaden och där erbjuds grillat från en amerikansk BBQ-smoker. 

Motortorsdag

På torsdagskvällen anordnar några av Lidköpings motorentusiaster Motortorsdag på Nya stadens torg och det blir en härlig och spontan mötesplats för motorintresserade med vackra och spektakulära fordon. Motortorsdagarna återkommer sedan 12, 19 och 26 juli samt 2 augusti.

VM och hinderbana

Kick off-veckan avslutas under söndagen med att militärer från hela världen kommer till Lidköping för att tävla i VM i militärt triathlon. För den som blir inspirerad av tävlingarna finns det möjligheter att själv aktivera sig.

 - Alla som vill testa på hinderbana är välkomna till torget under VM i militärt triathlon. För barnen finns en 40 meter lång uppblåsbar hinderbana och Kroppslabbet i Lidköping ordnar hinderbana för vuxna, berättar Carolina Hellström, Destination Läckö-Kinnekulle. 

Musik på Limtorget

I Lidköpings äldsta bevarade stadsdel, Limtorget, blir det musikunderhållning vid Hantverksgården på onsdagar under perioden 27 juni till 8 augusti. Passa på att ta en fika i den mysiga miljön och strosa runt bland de gamla trähusen.

Torgbron blir Kulturbron

Den 14, 21 och 28 juli förvandlas Torgbron i Lidköping återigen till Kulturbron med olika konst- och kulturaktiviteter. Bron fylls med ett varierat kulturutbud med allt från eget skapande, konst, dans, musik, teater och performance som tillsammans bildar en färgsprakande konstpalett.

  - Förra årets Kulturbro blev väldigt lyckad och det är roligt att vi kan arrangera Kulturbron vid flera tillfällen i sommar. Tanken är att Torgbron ska sjuda av aktiviteter för både stora och små, säger Danny Waggett på Konst & kultur.

Sommar på bryggan

Lidköpings populära solbryggor kommer även i år att få besök av nykomlingar inom den skaraborgska musikscenen under tisdagar i juli. Passa på att upptäcka nya musikaliska favoriter – det var här du såg dem först! 

Sommar i Trägårn och Scensommar

Sommar i Trädgårn bjuder på ett späckat program för alla åldrar med artister som Chris Kläfford, Louise Hoffsten och Romeo & Juliakören.

  - Vi är glada att kunna presentera ett tio veckor långt sommarprogram med kända artister på Dina-scenen i Stadsträdgården. I år har vi med många olika genrer som ska kunna locka alla åldrar och smaker, säger Lisa Gustafsson, Konst & Kultur Lidköpings kommun.

Sommar i Trägårn avslutas med Scensommar 15-18 augusti då några av Sveriges mest populära artister intar scenen. Det blir en fyradagars festival med alltifrån Göteborgsoperan till Ebbot & The Indigo Children, Bo Sundström, Rhys samt Linnea Henriksson och Göteborg Wind Orchestra. 

Radiosändning i caféstil

Lidköping live är ett caféprogram ”extravaganza” med liveframträdanden och udda inslag som alla syftar till att överraska och roa Lidköpingsbor och tillresta flanörer. Allt kommer att sändas live via Radio Treby. Det blir liveframträdanden från både när och fjärran, BBQ-grillning i världsklass, inslag från udda sportföreningar och mycket mer. Lidköping live ser ni 4 och 11 augusti.

Cruising och Hjulafton

Missa inte cruisingen inne i Lidköping när motorevenemanget Power Big Meet kommer till Hovby flygfält den 5-7 juli. För den som inte kan få nog av krom och lack går det att få en ny dos den 9 augusti då det är dags för årets upplaga av folkfesten Hjulafton

Välkommen att fira sommar och semester i Lidköping!