({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Läckö Slott

14
jul
-
05
aug

Macbeth
Lidköping

Sommaropera 2023 på Läckö slott

En opera av Guiseppe Verdi från 1847. Librettot är skrivet av Verdi själv samt F. M. Piave efter Shakespeares drama med samma namn.

Premiär på Läckö Slotts stora borggård är fredag 14 juli samt lördag 15 juli 2023 med de två olika sångarlagen. Spelas sedan tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar t.o.m lördag 5 augusti.

Berättelsen om paret som mördar sig fram till makten bygger på den sanna historien om 1000-talskungen Macbeth. Shakespeares drama från 1606 låter den yttre historien fördjupas genom att tränga in i Macbeths och Lady Macbeths inre kamp – och Verdis verk följer Shakespeare.

Operan hade premiär 1847 i Florens men omarbetades av Verdi till en nypremiär i Paris 1865. På Läckö spelas Macbeth i ett nära och intimt format, där dessa två versioner smälter samman i borggårdens makalösa akustik, och med slottet som fond.

Häxor, svärd, triumf, sammanbrott och blod blandas i denna mustiga historia om maktbegär och det pris makten kostar. Till detta Verdis mästerliga musik framförd av en strålande sångarensemble och Läckö Kammarorkester.

Paret Macbeth sjunges av två sångarlag; Macbeth axlas av Andreas Landin och Lars Johansson Brissman, Lady Macbeth av Sigrid Vetleseter Bøe och Lydia Kjellberg. Som Macduff – hjälten – ses Karolina Blixt.

Dirigent Simon Kim Phipps • Regissör Catarina Gnosspelius
Kostym Anna Kjellsdotter • Mask Therésia Frisk

Boka biljett här!

Busstransport

Boka busstransport ToR Lidköping-Läckö Slott via Spiken-Lidköping i samband med operan Macbeth som spelas på Läckö Slott sommaren 2023.

Läs mer och boka här

Kontaktinformation

Stiftelsen Läckö Slott

531 99 Lidköping


Telefon: +46 (0)510 48 46 60


E-post: info@lackoslott.se

Hemsida: lackoslott.se