({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Cykla på Kinnekulle

På två hjul, nära naturen och alla intryck längs vägen är du fri att uppleva hela Kinnekulle i din egen takt vare sig du vill cykla i terräng eller på landsväg. Njut av att glida fram genom små byar, förbi kyrkor, längs Vänern och mellan öppna fält. Eller känn adrenalinet pumpa när du kör MTB längs toppen av Kinnekulle med en vidunderlig utsikt framför ögonen.

Kinnekulle erbjuder en mängd olika möjligheter till cykelupplevelser. Utmana dig själv på någon av MTB-lederna som finns i olika distanser och svårighetsgrader. Eller cykla längs asfalterad landsväg och låt de inspirerande natur- och kulturmiljöerna bli naturliga stopp längs vägen. Lägg upp en rutt och låt cykelturen bli en smakupplevelse bland de många olika caféerna och restaurangerna, eller gör en längre tur och ta med tält, eller bo bekvämt på något av traktens vandrarhem eller Bed & Breakfast.

Fartfyllda åk på Kinnekulle

Se vår film om MTB-cykling på Kinnekulle. Här kommer du riktigt nära naturen. Var beredd på både pulshöjande uppförsbackar, hårresande vyer och en massa friskt syre!Med mountainbike tar du dig runt på högklassiga mountainbike-leder i omväxlande natur. Lederna finns i fem olika längder och svårighetsgrader och här finns möjligheter att göra allt från en enklare cykelutflykt till krävande stigningar och branta backar. Lederna startar vid Kinnekullegården, uppe på Högkullen. 

Distanser och svårighetsgrader:
Gul - Intervallslingan - Medelsvår - 1,0 km
Röd - Sprängestan - Svår - 2,7 km
Mörkblå - Skagenslingan - Medel - 8,4 km
Grön - Salen runt - Lätt, nybörjare - 3,8 km
Orange - Kinnekulleleden - Medel - 45,0 km (leden går genom naturreservatet Västerplana storäng och här får man inte cykla. Följ skyltar för alternativ väg. Se karta här!)

På ett flertal platser på Kinnekulle finns kartskyltar uppsatta där cykel-, vandrings-, och skidleder är utmärkta.  

Cykeluthyrning
Om du inte har möjlighet att ta med egen cykel så erbjuds cykeluthyrning på Evalds cykel i Lidköping (MTB och landsvägscyklar), vid Kollängens vandrarhem (landsvägscyklar) utanför Götene och vid Falkängens vandrarhem i Hällekis på Kinnekulle (landsvägscyklar). Hos Perssons Cykelaffär på Kinnekulle erbjuds service och support för den som behöver hjälp med lagning eller råd för var man kan cykla. 

Läs mer om boende på Kinnekulle här, caféer och restauranger hittar du här!