({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Cykla på Kinnekulle

På två hjul, nära naturen och alla intryck längs vägen är du fri att uppleva hela Kinnekulle i din egen takt vare sig du vill cykla i terräng eller på landsväg. Njut av att glida fram genom små byar, förbi kyrkor, längs Vänern och mellan öppna fält. Eller känn adrenalinet pumpa när du kör MTB längs toppen av Kinnekulle med en vidunderlig utsikt framför ögonen.

Kinnekulle erbjuder en mängd olika möjligheter till cykelupplevelser. Utmana dig själv på någon av MTB-lederna som finns i olika distanser och svårighetsgrader. Eller cykla längs asfalterad landsväg och låt de inspirerande natur- och kulturmiljöerna bli naturliga stopp längs vägen. För dig som vill uppleva Kinnekulles intressanta besöksmål kan vi tipsa om vår cykelrutt på Kinnekulle. Lägg upp en rutt och låt cykelturen bli en smakupplevelse bland de många olika caféerna och restaurangerna, eller gör en längre tur och ta med tält, eller bo bekvämt på något av traktens vandrarhem eller Bed & Breakfast.

Med mountainbike tar du dig runt på högklassiga mountainbike-leder i omväxlande natur. Lederna finns i fem olika längder och svårighetsgrader och här finns möjligheter att göra allt från en enklare cykelutflykt till krävande stigningar och branta backar.

För den som är tävlingssugen är cykelloppet Kinnekulletrampet som arrangeras under våren i Kinnekullebygden ett alternativ

Distanser och svårighetsgrader:
Gul - Intervallslingan - Medelsvår - 1,0 km
Röd - Sprängestan - Svår - 2,7 km
Mörkblå - Skagenslingan - Medel - 8,4 km
Grön - Salen runt - Lätt, nybörjare - 3,8 km
Orange - Kinnekulleleden - Medel - 45,0 km 

På ett flertal platser på Kinnekulle finns kartskyltar uppsatta där cykel-, vandrings-, och skidleder är utmärkta.  

Cykeluthyrning
Om du inte har möjlighet att ta med egen cykel så erbjuds cykeluthyrning på Evalds cykel i Lidköping (MTB och landsvägscyklar), vid Kollängens vandrarhem (landsvägscyklar) utanför Götene och vid Falkängens vandrarhem i Hellekis på Kinnekulle (landsvägscyklar).

Läs mer om boende på Kinnekulle här, caféer och restauranger hittar du här!