({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Pågående utvecklingsinsatser i Destination Läckö-Kinnekulle

Här har vi samlat information om fyra pågående utvecklingsinsatser inom besöksnäringen i Destination Läckö-Kinnekulle. Flera av er som är verksamma i besöksnäringen blir säkert engagerade i en eller flera av dessa och för andra kanske det passerar mer obemärkt förbi i inledningen men på ett eller annat sätt så kommer det er säkert till nytta på ett eller annat sätt.

VÄNERLEDEN

Under ett par års tid har de 13 kommunerna runt Vänern genom Vänersamarbetet arbetat med att utveckla en cykelled runt Vänern. Målsättningen är att leden är godkänd av Trafikverket och skyltad som nationell cykelled till sommaren 2022. Redan till sommarsäsongen 2021 kan leden komma att smygöppna på vissa sträckor, men då utan status som nationell cykelled. I vårt område finns den sydöstra etappen mellan Mariestad och Vänersborg. Från Lidköping till Mariestad har den samma sträckning som Biosfärledens cykelled. Läs mer om Vänerleden här!

Nu startas arbetet upp med produktutveckling utmed Vänerleden tillsammans med er företagare och andra verksamma inom besöksnäringen. Ett digitalt uppstartsmötet samt ett paketeringsmöte har genomförts under våren. Det finns informativa presentationer från detta, bland annat praktisk info kring paketering som är värdefull att ta del av. Kontakta oss om ni vill få dem.

Kontaktpersoner:

Carolina Hellström, destinationsutvecklare, Destination Läckö-Kinnekulle, 0510-274 06  carolina.hellstrom@lackokinnekulle.se

Henrik Linneros, produktutvecklare, Turistrådet Västsverige, henrik.linneros@vastsverige.com

Madeleine Norum, projektledare Vänerleden, madeleine.norum@vanern.org

Fotograf: Jesper Anhede

HÅLLBAR BESÖKSNÄRING I VÄNERSKÄRGÅRDEN MED KINNEKULLE

Målet är att utveckla den hållbara besöksnäringen med dess företag och föreningar. Mycket fokus läggs på biosfärleden för vandring.  Biosfärcykelleden blir en del i Vänerleden dock utan att tappa sin identitet med biosfär. Lederna ska kvalitetssäkras och tillsammans med aktörerna längs lederna sker affärs- och produktutveckling. Kvalitetssäkringen av leden med uppfräschad markering och uppdaterade skyltar färdigställs under maj månad. Detta kommer sedan marknadsföras under sommaren.

I projektet har fyra digitala träffar med olika teman genomförts och i slutet av maj kommer en femte som kommer handla om hur man bäst tar emot och paketerar för vandringsturisten. Den kommer att hållas av Turistrådet och mer information kommer inom kort.

Kontaktpersoner:

Destination Läckö-Kinnekulle

Carolina Hellström, projektledare, 0510-274 06 carolina.hellstrom@lackokinnekulle.se

Elin Sjöstedt, projektmedarbetare, 0510-200 78 elin.sjostedt@lackokinnekulle.se

Fotograf: Jesper Anhede

KINNEKULLE OUTDOOR

Som du säkert märkt är det allt fler som upptäcker Kinnekulle för vandring och cykel. Vi har fått medel för förbättringar som ska göra det enklare och roligare att upptäcka detta utbud och detta arbete har precis startat upp nu i början av detta år. Under kommande två år kommer vi bland annat göra en servicestation för MTB, inventera och på Kinnekulleleden och skylta till intressanta avstickare samt tågstationer för att främja ett hållbart resande. Vi kommer även göra en bra karta för utbudet som tydligt visar på alla leder och annan bra information om området fokuserat utifrån outdooraktiviteter. 

Kontaktpersoner:

Destination Läckö-Kinnekulle

Elin Sjöstedt, projektledare, 0510-200 78 elin.sjostedt@lackokinnekulle.se

Carolina Hellström, projektmedarbetare, 0510-274 06  carolina.hellstrom@lackokinnekulle.se

 

KLAR KOMMUNIKATION

Projektstöd till kommunikationsinsatser

Leader Nordvästra Skaraborg har precis startat upp en förenklad möjlighet för aktörer inom besöksnäringen för att söka stöd för marknadsföringsinsatser. Det kan till exempel vara att ta nya  bilder eller film, bygga en ny hemsida eller liknande. Stödet medfinansierar en satsning med 70 % (max 40 000 kronor) och du kan medfinansiera med 30 % egen tid alternativt kapital. Stöd och guidning ges av projektledare Emma Häggberg så kontakta gärna henne eller läs mer via länken nedan för mer information om detta. Ansökningsprocessen är relativt enkel och man kan få beslut varje månad. 

Kontaktperson:

Emma Häggberg 070 257 70 93 emma.haggberg@leadernvskaraborg.se

 

Hör gärna av dig till oss om du har frågor kring detta eller om annat såklart