({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Pexels

mat på området

MATEN PÅ BARNFESTIVALEN ÄR EKOLOGISK OCH NÄRPRODUCERAD SÅ LÅNGT DET ÄR MÖJLIGT

Barnfestivalen serverar bara ekologiskt kaffe, te,  mjölk och socker. Här finns ekologiska maträtter och en hel del vegetariskt. Tallrikar, bestick, muggar med mera är miljömärkta och återvinningsbara. Vi säljer inget vanligt vatten på barnfestivalen utan har ur miljösynpunkt valt att ställa ut vattentankar på området där du kan fylla din vattenflaska. Har du ingen flaska kommer Sparbanken att dela ut så långt lagret räcker. Fisk och skaldjur ska vara miljömärkta enligt MSC, KRAV eller finnas på WWF:s gröna lista. Allt för att vår miljö ska må bättre. Självklart tycker vi!  

MAT PÅ OMRÅDET

THAI PAN KAM

Här på Thai Pan Kam Lerum sker matlagningen på det traditionella sättet. Med det öppna köket kan man följa hur maten lagas över öppen låga med wokpanna på plats. Menyns innehåll har vi i största möjliga mån skapat efter de mest välkända kulinariska thailändska köket, samt att vi har tagit vara på familjens hemliga recept. Det thailändska köket är världsberömt för sina fantastiska smaker och variationer. Det är också känt för att vara starkt, men många rätter är svaga eller helt utan styrka vilket uppskattas av många barn.

 

HILMA OCH EVERT

Nyhet för i år är Hilma och Evert som kommer att sälja sallader och lättare maträtter under Barnfestivalen. Hilma ocjh Evert har generationer av matglädje och stor passion för bra råvaror blev till en liten handelsbod. Lokalproducerat, noga utvalt och alltid serverat med ett leende.- Hilma var min mammas gammelfaster som 1927 startade bageri inne i Göteborg. Då, för lite drygt 90 år sedan var det nog inte helt vanligt att en medelålders, ensamstående kvinna startade eget och valde entreprenörsbanan. Ibland undrar jag vad Hilma hade gillat butiken? Hade hon godkänt bullarna, surdegsbrödet, mjölet och kakorna? Jag hoppas ju det, säger Linda Kroon som driver Hilma & Evert med ett leeende.

 

KAFFEXPRESSO

En mintgrön foodtruck med fokus på ett fantastiskt kaffe av hög kvalitet, ekologiskt, rättvisemärkt & lokalt rostat. Vi figurerar i och kring Göteborg på olika marknader, festivaler och events och i år gästar vi Barnfetivalen!

Vi serverar bl.a. frukost, lunch, glass, fika, korv med bröd, på publika events. Vi gör även smakfulla caterings med både mat och sötsaker på företagsevent, privata fester, bröllop m.m.

Våra leverantörer väljs med omsorg och vi samarbetar med lokala företag samtidigt som vi stöttar nya entreprenörer på marknaden.

OVES GATUKÖK

Food Truck konceptet att ta med bra mat med hög kvalitet ut till kunder är ett sätt som växer i alla moderna storstäder runt om i världen. De mest framgångsrika koncepten har ofta en lokal anknytning till råvaror, utbud och kultur.Oves food truck har en mycket stark lokal förankring och är välkända för de flesta ”riktiga” Göteborgarna. Uttrycket ”Gött Mos” har enligt uppgift sitt ursprung kopplat till Oves gatukök.På grund av det begränsade utrymmet i Food trucken måste ett stor fokus på rätt sortiment göras. Därför ingår bästsäljarna i Oves gatukök i ”Oves Classics” sortimentet och de nya signum rätterna i ”Oves Specials” (vegetariska rätter, specialhamburgare och pulled pork rätter).

 

SUSHI OCH SÅNT

Sushi & Sånt serverar under den varma årstiden Sushi, Poké bowls med olika toppings, citronmarinerad lax med ingefärsdressing, chilitofu med sesamdressing, skaldjur med srirachadressing och tereyakikyckling med sojadressing samt Dumplings med tillbehör & ingefärasås. Något för alla helt enkelt, veganer till allätare.

Vinter och höst byter vi skepnad och heter Soppa & Sånt. Då serveras det goda varma soppor istället för sushin och våra fantastiska Dumplings hänger självklart med. I år kör jag med en smarrig Fisksoppa, lite hetare Gulaschsoppa på färs och en Vegetarisk ibland vegansk soppa som varierar efter säsong.

Jag arbetar mestadels med ekologiska råvaror och min fisk levereras av Gothia Seafood som arbetar med att vara i framkant bland branschens aktörer, gällande miljö, kvalitet och hållbarhet på de produkter de producerar och saluför. De levererar endast fisk som är MSC certifierad. Maten serveras naturligtvis i komposterbart material.

 

SWEDISH TACO

Swedish Taco är vår egen tolkning av den omåttligt populära Fredags-Tacon som vi svenskar älskar. Inspirationen hämtas från växtriket och därigenom skapar vi färgstarka tallrikar med naturliga kontraster som faller samtliga sinnen i smaken. Menyn är under konstant utveckling och där finns att välja mellan tacos och den senaste nyheten "Hot Pot"

 

TIKKA ROTI

Göteborgs första kök som erbjuder Indisk/Pakistansk street Food i enkelt & Snabbt. Vi är lika passionerade för att se till att våra gäster ha en otroligt upplevelse i det ögonblick genom catering eller går i linje på våra matbil. Hrä  kan du äta bland annat Chicken Tikka, Lamm Tikka, Pakora (veg), Deconstructed Samosas, GolGappa.

 

A TASTE OF BRITTIAN

We are a British Food Truck that serves you british traditional home made food made from the ground. We serve you Fish & Chips, Big Ben Burger and English Curry. We use ecological meat from Högens Gård in Frillesås, Kungsbacka, and fresh Cod from Asperö Fisk.

CAFÉ OCH RESTAURANGER PÅ OMRÅDET

 

NÄÄS SLOTTSKAFÉ & RESTAURANG

Nääs Slottskafé & Restaurang ligger i det gamla stallet ett stenkast ifrån slottet. Vi arbetar med högkvalitativa råvaror och ett grönt tänk. För oss är det viktigt att ge våra gäster en genuin smakupplevelse och därför använder vi oss av ekologiska och närodlade råvaror och produkter. Kaffet är alltid nymalet, ekologiskt och Fairtrade-märkt! I våra trevliga lokaler kan ni avnjuta en härlig slottslunch. Ni hittar även mycket gott i vårt övriga sortiment, med matiga smörgåsar och goda bakverk.

 

NÄÄS KONSTHANTVERK OCH CAFÉ

Här kan du köpa goda smörgåsar, kakor, bullar, glass och enklare maträtter. Till dom små finns pannkakor och andra godsaker. Varmt välkomna!

VÄNKRETSEN - SEKRITERIATET

Här köper du enklare fika så som mackor, bullar, kaffe och festis. Här kan du sitta både inne eller ute om vädret tillåter. Vänkretsen på Nääs är en stödförening till August Abrahamsons stiftelse.