({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Lerum /
  • 5 Annorlunda matupplevelser i Lerum

Tips på 5 annorlunda matupplevelser i Lerum

Här står matens charm i centrum för helhetsupplevelsen. Doften av kolgrill, amerikansk inredning och exotiska kryddor bjuder in till ett spännande matbord. Detta är din guide till annorlunda restauranger i bygden med personligt mathantverk och unik inomhusmiljö.

 

1. Mugwort's BBQ Shack 

Gråbo.

Mitt i Lekstorps industriområde med väg 190 som närmsta granne huserar Mugwort's. Shacket är en industrilokal som är drygt 250 kvadratmeter stor och fungerar lika bra som restaurang som konferenslokal. Bygget är gjort med fådda, begagnade och hittade saker som skapar en riktig Texasfeeling. Här ligger inte fokus på utseendet, porslinet, besticken, glasen - brisket, hamburgare och revben serveras på brickor och slaktarpapper och är lagad över öppen eld eller långrökt i låga temperaturer. Doften är ljuvlig!
 
 

 

2. Jernbruket

Floda.

Granne med Sävelången och järnvägsstationen ligger Jernbruket, mitt i ett gammalt magasin. Redan utanför kan du känna doften av den vedeldade grillen. Här utgår matfilosofin från att matlagning ska vara ett fysiskt hantverk, därför tillagas merparten av maten över öppen eld. Kort- eller långgrill, spelar ingen roll, råvarorna står alltid i centrum. Köttet köps från lokala bönder och grönsakerna kommer i så stor utsträckning som möjligt från Jernbrukets egna odling. På dryckesmenyn hittar du öl från utvalda hantverksbryggerier, smakrik cider, och personliga viner. Jernbruket är certifierat till en av de bästa matupplevelserna enligt Smaka på Västsverige

Läs mer

 


3. Nellie's Diner

Sjövik.

Som en hägring dyker hon upp längs väg 190, Nellie Nilsson har lyckats skapa en svensk-amerikansk sylta på svenska "route 66". Med ett mathantverk från folkhemmet och naturliga råvaror, ett no-waste tänk och internationella smaker, bjuds du in till en älskvärd upplevelse. Menyn anpassas utefter säsong och humör. Vad sägs om en västerbotten-paj med tångrom eller en Texas chiligryta med kött från våra grannar på Kilanda Säteri? Välkommen till en plats med ett tjusigt yttre och ett omsorgsfullt inre. 

Läs mer

 

Fotograf: Jean-Paul Bastiaan

 

4. Garveriet 

Floda. 

Där man förr garvade läder bjuder denna plats numera in till en komplett mötesanläggning för mat, fika och kunskap intill den pårlande Säveån i Floda. Medan du står och väljer bland matval, surdegsbröd och kakor kan du passa på att spana in den massiva stenugnen några meter in i bageridelen. Fokus ligger på den ärliga och äkta råvaran, där småskaliga producentern är nyckeln i allt som tillagas på plats. På Garveriet genomsyras allt av innovativ hållbarhet, därmed följer certifieringen Smaka på Västsverige. Hundar är såklart också välkomna hit.

Läs mer

Fotograf: Åsa Dahlgren

 

5. Järnvägskrogen

Floda.

I Floda stationshus med anor från 1800-talet huserar Järnvägskrogen. Miljön är varm och ombonad med en äldre kakelugn och glittrande kristallkronor i taket. På á la carte menyn serveras goda högrevsburgare och persiska grillrätter, en perfekt kombo om du frågar gästerna. Njut med sällskapet vid den varma kakelugnen eller på den härliga utserveringen som når sol nästintill hela dagen lång.

Läs mer

Upptäck också