({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

digitala plattformar tillgängliga för er att använda! 

  • 09 apr, 2020
  • Maria Jerenvik

Vi på Lerums kommun arbetar aktivt med plats - och besöksnäringsutveckling för levande och attraktiva miljöer året om! Tillgängliga för oss som invånare (hemmaturisten den bästa ambassadören är) men också mot strategiska regionala besökare och för att attrahera nyetableringar och arbetstillfällen. Vi vill dela lite information om vad vi kan erbjuda och vad som är aktuellt just nu - i synnerhet vad gäller våra digitala plattformar tillgängliga för er att använda!

Vårt gemensamma nätverk är fantastiskt och kanske kan denna märkliga tid, när inte minst ni aktörer prövas hårt, få oss att stärka samverkan ytterligare!

Arbetsgrupp: 

Vi har förstärkt vår arbetsgrupp med Angelica Larsson som kommer att arbeta med destinationsutveckling och digital marknadsföring. Angelica kommer närmast från Alingsås kommun och dessförinnan från Lights in Alingsås. I och med det kommer vi kunna jobba mer aktivt med vår handlingsplan och tre besöksområden, men också stärka vår närvaro digitalt. Vi arbetar som innan operativt genom vår turistbyrå som är placerad på Nääs Slott och tillgänglig året runt i våra medier, som fysisk mötesplats enligt öppettider. 

Webb: 

Lerums kommuns ”Uppleva och Göra”- webb, visitlerum.se har fått sig ett ansiktslyft och vi vill få fler att hitta till de lokala upplevelserna på denna webb, som drivs av kommunen och är en del av vastsverige.com. Vi har särskilt lyft naturupplevelser, supporta dina locals och tips inför påsken just nu -  men det allmänna utbudet finns förstås där också. Här jobbar vi i ett nära samarbete mellan näringsliv, kultur och fritidsverksamheterna. 

Social media:

Det finns en ny facebook-sida ”Uppleva och göra i Lerums kommun” för att ytterligare öka vår möjligheten till spridning och delning. Vi kommer i huvudsak dela innehåll (evenemang, artiklar, utflyktstips etc) från webben. Vi uppmanar därför alla att lägga in evenemang så snart ni vet om/när ni planerar genomföra några. I den mån det är möjligt delar vi såklart det vi ser eller blir taggade i. Önskar ni att vi lyfter och skriver om något särskilt, har ni inspel om reportage, besök eller liknande, maila turist@lerum.se så återkopplar vi!

Instagram heter vi Visit Lerum. I flödet lägger vi upp lite bilder från vårt arbete eller information om nyheter på webben, men i Stories hittar du mer av aktuella aktiviteter och kampanjer eller delningar!

Appen Lerum Live

Vi hoppas också ni har upptäckt att vi har en app som heter ”Lerum Live”. Här fyller vi på med olika digitala äventyr som finns att upptäcka på hemmaplan! Finns där appar finns (för  både Iphone och Android) - och är förstås gratis. Har du en idé och vill presentera ett förslag till en ny runda/tävling/digital upplevelse? Kontakta oss på turist@lerum.se så återkopplar vi!

Inför sommaren

Vi intensifierar nu arbetet med att ladda upp inför ”hemester” i sommar och att lyfta era aktörer i bild och text i de medier vi har att tillgå! Vi kontaktar er, men vill ni höra av er så maila angelica.larsson@lerum.se direkt!

Med vänliga påskhälsningar, 

Vi ser fram emot de fysiska möten som är möjliga - och inte minst de samarbeten som vi kan skapa digitalt i dessa tider! Dela gärna med dig av denna information till fler i ditt nätverk!

Fotograf: Oscar Mattsson

> I vår kommun finns det över 4000 företag och de allra flesta är småföretag och många har små marginaler när en kris slår till. Vi i kommunen jobbar nu febrilt med dialog och kommunikation för att se vad som kan vara till hjälp och stöd för er företagare och på den här länken presenteras löpande olika insatser som vi kan på ett rättssäkert sätt bidra med som offentlig förvaltning.