({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Häcksöspåret

Fotograf: Lerums kommun

Spår

Lerum är en del av ett insjörike, med många "soft adventures"! Upplevelser i form av vandringsleder, promenader eller familjeutflykter å ena sidan. Eller om du hellre vill; tuff terräng, vildmark, cykel och motionsspår i flera distanser.

Goråsspåren

Det här är spår där man får var beredd på att bli lite trött och kanske lite våt om fötterna. Lön för mödan får man när man står nästan 100 meter över Aspen och blickar ut över sjön.

 

Häcksjöspåret

Området kring Häcksjön och Tösjön bjuder dig på härliga naturområden med både ett kortare elljusspår och en längre naturslinga för dig som vill springa eller vandra i mer terräng P-plats finns för dig som tar bilen och du parkera utan avgift. 

 

Lövsjöspåret

Tre spår på 8, 9 och 13 kilometer som utgår från Smalasjöns elljusspår i Gråbo.

 

Risveden Terräng

Risveden Terräng

En härlig tur för dig som gillar att spring eller promenera i naturen. Här har du en tur på 17 kilometer i delvis tuff terräng.

 

Stamsjöspåret

Detta spår går runt Lilla Stamsjön med start vid den kommunala badplatsen. Detta spår är upprustat under senare år för att man lätt och torrskodd ska ta sig runt Stamsjön, men tänk på att ha kläder efter väder.

 

Tre knallar

Njut av en tur i det fina Härskogsområdet som är en del av den gröna kil som startar i Delsjöområdet och är av riksdagen klassat som Riksintresse för friluftliv

 

Stora Härsjörundan

Stora Härsjörundan går till stor del på vägar och lättvandrade stigar, men rundan har på sina ställen vissa delar där det finns både stenar och rötter på stigarna. Så det här är rundan för dig som gillar tuff terräng på sina ställen.

 

Lilla Härsjörundan

Här kommer du till en härlig promenad i fina naturområden med en del sevärdheter och chans till härliga bad.

 

Läs också mer om vandringsleder i Lerums kommun på den här länken. 

Läs också om