({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Lerum /
 • Hösttips följare Lerum
Höstlov på Nääs Fabriker

Fotograf: Jonas Ingman

Visitlerums följare tipsar dig

Hösten är här och Visitlerums följare tipsar just dig om personliga upplevelser kring naturäventyr, kulturarrangemang, unika matbord och mysiga helgkvällar i och omkring Lerum, en del av upplevelsen av Göteborg.

 

Topp sju tips på upplevelser i höst

 

 1. Långpromenad och utomhusmatlagning i skogen

  Skogen och naturen är vacker året runt, men kanske lite extra underbart när färgskiftningar av gult, organge, rött och grönt slår samman. Jag vill tipsa om att gå långpromenaden Stamsjöleden från Härskogen till Stamsjön eller vandra etapp 5 på Gotaleden, Lerum-Floda, som går genom Säveåns magiska dalgång. Skogen här är nästintill djungelaktig, speciellt när det regnat och känns tropiskt. Matlagning utomhus hör också säsongen, såsom att tillaga en gryta över öppen eld. Här vill jag tipsa om grillplatsen Rådjursviken. 

  Stamsjöleden

  Gotaleden etapp 5

  Rådjursviken

  Fotograf: Jonas Ingman 2. Hemtrevliga restaurangbesök med den du tycker om

  Jag vill tipsa om att njuta av värmande mat hos Mr Singh Indian Kitchen som ligger mitt i centrum, och samtidigt den härliga atmosfären som du hittar inne på restaurang Brasserie Stationen. Valet är ditt - indiskt och hett eller italienskt och klassiskt. 

  Mr Singh Indian Kitchen

  Brasserie Stationen 3. Träning och bastuhetta

  Kom igång med träningen och unna dig en stunds avkoppling efteråt. The Tannery Club i Floda har flera roliga träningspass att testa på och en vedeldad bastu med utsikt över Säveån, där du numera också kan ta dig ett dopp från flytbryggan. Så här års är det också mysigt att besöka bastun på Vattenpalatset Actic Lerum, här finns det faktiskt till och med en hel relaxavdelning att njuta på. 

  The Tannery Club

  Vattenpalatset Actic Lerum

  Fotograf: The Tannery Club 4. Charkbricka och espresso på italienskt vis

  Många kanske inte vet om detta stället, eller så gör man det, i vilket fall så är ett besök till Un limone e due dolci ett måste i höst. Miljön är ljus och färgglad med roliga och unika delikatesser. Testa ett nytt matlagningsrecept och ta en espresso i fönstret för att spana ut på Bagges torg.

  Un limone e due dolci 5. Bowla på Pinyard

  Har du inget att göra med sällskapet en helgdag, eller varför inte en vardagskväll, kan du ta dig ut och bowla med sällskapet i Lerums bowlingshall, även kallad Pinyard, som öppnat upp i ny regi i Actic Lerum Vattenpalatset. Här kan du också äta en matbit så som hemgjorda hamburgare och bara hänga med sällskapet.

  Pinyard Lerums bowlinghall

  Fotograf: Emma Thun 6. Härliga biokvällar på Tollereds Biograf

  Rolig fakta är att detta är Sveriges minsta biograf, och den är så mysig. Biografen, även kallad Folkets Bio, drivs av en ideell förening som vill visa bra film från hela världen för stora som små. Det finns enbart ett 20-tal platser. Passa även på att se bruksorten Tollered. Här finns historiska skyltar där man kan gå i historiens fotspår genom samhället på egen hand eller med guide.

  Tollereds Biograf

  Tidernas Tollered

  Fotograf: Lerums kommun

   

 7. Naturnära stråk och shopping längs kullersten

  Den magiska miljön kring Nääs slott är något jag tycker att alla bör uppleva. Här finns flera promenadslingor att välja mellan med öppna ängar och vacker utsikt över Sävelången och landskapet. Efter promenaden rekommenderar jag en god eftermiddagsfika, eller att bara strosa runt i de småskaliga shoppingbutikerna, på Nääs Fabriker. 

  Nääs slott 

  Nääs fabriker

  Fotograf: Jonas Ingman

Upptäck också