({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Åsa Dahlgren

Julmysiga torg och butiker på hemmaplan

Tipptapp, tipptapp. Det fixas och fejas inför julen och hjälper stämningen på vägen. Såklart till advent har julgranarna nått torgen och det är mysigt när mörkret lyses upp våra platser. Upptäck ännu mer av hemmaplan i jul och hitta personliga julklappar!

Floda Torg längs pendelstråket och invid Säveån är egentligen "tre torg", förutom torget med butiker såsom till exempel Forma, Unossons och Gobi Sushi ligger här förstås också Apoteket, ICA, gym och frisör. På promenadavstånd ligger Lilla Ön med TCB House och så också Garveriområdet med restaurang och ännu fler butiker såsom Poppy & Pots och GarnTua. På andra sidan järnvägen hittar du Trädgårdsfén på Oscarshöjd och i huset precis intill Jernbruket håller i jueltid Kurioskrus och MatterMatterStudio till. Helt klart värt ett besök till Floda i juleltid! 

Från Floda via Sjöpromenaden finns mer att upptäcka längs Sävelången. På slottsplan vid Nääs Slott lyser granen upp kvällarna och adventsmys i det gamla slottsköket är en upplevelse för både stora och små. Över sjön ser man också Nääs Fabriker och bruksorten Tollered, kombinera butikerna där nere som till exempel Bomullsmagasinet och Ljuva Stunder med nyöppnade Stilbyrån och Skrädderiverket i Öfvre fabriken uppe i samhället. Missa inte heller att guida dig runt historiskt i Tollered, på många av huset sitter det skyltar som berättar mer om orten som växte fram kring bommullspinneriet i början av 1800-talet. Du kan också boka en guidad tur. 

Bagges Torg i Lerum öppnar upp mot en mysig liten centrumkärna, med Solkattens köpcentrum i mitten med butiker och aktiviteter vid torget - men sprider också ut sig längs vägen mot Aspen och Restaurang Aludden åt ena hållet, och till de äldre delarna vid Brobackens kullerstensmiljö åt andra. Här finns charmiga kaféer såsom Kaffedoppet, Un Limone e due dolce och Surdegskungen och butiker som Akademibokhandeln, Lekia och Kappahl. Lerums centrumhandel kan med all säkerhet uppehålla dig en hel dag och växtrummen är vackra att besöka även på vintern. 

Mjörnbotorget i Gråbo är värt en tur i juletid. Här hittar du bland annat den lilla mysiga blomsterbutiken Gråbo Blommor och flera restauranger såsom Curry King, Mugworts Bbq och Asian Kitchen. Två matvarubutiker på torget, Bonum och Coop, och Sjöbodens fisk hittar du utanför. Plats för paus finns både på Biblioteket eller på Lailas kafé och har du inte gått någon av Gråborundorna så är det härliga promenader. Med appen Lerum Live kan du gå på äventyr med mössen Grå & Bo, vandra med Fröken Agda eller tävla i quiz. En nyhet i appen är också den historiska rundan i Sjövik, med start och mål vid Bohlins Torg i Sjövik. 

Här har vi samlat lite unika butikskoncept som kan kittla till personliga klappar.

Här hittar du tips på second hand och loppis i omgivningarna.

Här hittar du goda pauser, alla platser du kan äta och dricka på. 

Relaterade sidor