({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Lerum /
  • Lerum Live appen
två barn som håller i en telefon med ryggarna till.

Fotograf: Lisa Forsell

Digitala äventyr i appen Lerum Live

Finns där appar finns och självklart är den gratis att utforska för alla!

Prova en digital upplevelse, appen fylls löpande på med äventyr som finns att upptäcka på hemmaplan

Ladda ner appen från App store här 

Ladda ner appen från Google Play här 

Fena på fisk

Med koppling till Lilla Sjöviksrundans historiska skyltning kan du också öppna frågor i en naturquiz längs promenaden. På alla utom första skylten hittar du en fiskart som finns i Mjörn, det är faktiskt Västergötlands näst största sjö. Men känner du igen dom? God fiskelycka!

Kod Orestes

Ett AR-äventyr, en runda med "förhöjd verklighet" inspirerat av böckerna om Malin och Orestes av Lerumsbaserade författaren Maria Engstrand. Lös koden genom att hitta gömda bokstäver...

Äventyr med Utopendla

Visste du att det rullar ett utflyktståg mellan Göteborg och Alingsås? Tåget gör täta stopp vid sjöar, badplatser, stora fina lekplatser, promenadvägar och äventyrliga stigar. Testa din kunskap om både tåg, utflyktsplatser och annat spännande längs pendelstråket, hur många rätt får du?  

Korregömma i växtrum

"1, 2, 8, 17, 25 - nu kommer Korre och letar efter dig! För vad är det som gömmer sig bland blommor och buskar i Lerums Växtrum? Hur många rätt får du? Följ med på ett lekäventyr längs Säevån och genom Växtrummen. Kluriga frågor väntar! 

Lilla Gråborundan "Om jag inte hade somnat"

Här får du följa med på en tur i de centrala delerna av Gråbo och ta del av ortens historia, bland annat om när Kung Oscar II skulle inviga Västgötabanan år 1900... eller hur det hade gått...om han inte hade somnat. 

Möt mössen Grå & Bo

Grå & Bo är två möss som söker nya äventyr. De bor i Skara men ger sig tidigt 1900-tal iväg på ett äventyr på ett vackert smyckat tåg. Hjälp dessa små möss att lösa uppgifter på en bonusupplevelse utmed Lilla Gråborundan. 

Mellan Gråborundan "I fröken Agdas sällskap"

På den mellanstora Gråborundan är det skolfröken Agda som tar med dig på en lite längre utflykt i Gråbos historiska omgivningar.  I appen berättar hon på engelska men skyltningen längs turen är på svenska. 

Stora Gråborundan "I våra fäders spår, vi cyklar och går"

Den stora Gråborundan spänner över en större del av Stannumbygden och kan med fördel upplevas på cykel. Tvillingarna Anna och Alice ger utefter vägen flera berättelser på det lokalhistoriska temat.

Nordiska väsen på Nääs

För den som tål en skräckis, testa rundan på det mytomspunna Nääs. Området är känt för sitt slöjdseminarium och sitt slott, men vad kanske inte alla vet är att Nääs har en mycket lång historia. Vi vet att det har bott folk i området sedan stenåldern. Nordiska väsen är inte alltid de snällaste. Vissa av texterna kan upplevas som otäcka i appen.

Hitta de historiska pärlorna

Det finns många kulturella och historiska besöksmål i Lerum och ännu fler i hela Göteborgs insjörike. Några hittar du lätt, andra är mer svårtillgängliga. Vi har valt att kalla dem "pärlor" som små värdefulla platser man kan besöka utan att behöva resa långt. Vilka hittar du? 

Blinkis on Bike

Här kan du flyga fram på cykel genom Lerum till Nääs och öppna kluriga frågor på vägen i Blinkis egna utflykt. Frågorna handlar om Blinkis kompisar, om naturen  eller saker hon kommer att tänka på i cykeltrafiken.

Konstvandra i Lerum

Här berättar vi mer om den offentliga utomhuskonsten som du ser och kanske inte än har upptäckt runtom i centrala Lerum. 

Kontakta oss

I appen Lerum Live ligger fokus på att förstärka våra besöksmål digitalt, och bildar tillsammans med webb, skyltning och bokade guidningar en bredd av hur du kan ta del av lokala upplevelser på olika sätt. Appen ger oss möjlighet att tillverka och erbjuda olika promenader, tävlingar eller spel - och inte minst berätta om våra besöksmål på flera språk.

Kontakta turistinformationen

Läs Tillgänglighetsredogörelsen för appen