Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Lerums kommun, Maria Jerenvik

Flera digitala upplevelser

I appen ”Lerum Live” fyller vi på olika digitala äventyr som finns att upptäcka på hemmaplan! Appen laddar du ner till din eller en vuxens mobil, finns där appar finns - och är förstås gratis!

I appen Lerum Live ligger fokus på att förstärka våra besöksmål digitalt, och bildar tillsammans med webb, skyltning och bokade guidningar en bredd av hur du kan ta del av lokala upplevelser på olika sätt. Som nyfiken upptäckare och besökare skall du kunna välja vad som passar bäst. Om du vill göra något med familjen kanske en klurig frågetävling på cykel är spännande, om du vill ge dig ut mer äventyrligt off road kanske du vill leta efter glömda och gömda historiska pärlor?

Nyheter 

Korres nya upplevelse Korregömma; det som tidigare hette Naturfrågan vid Säveån har nu flyttat in i Växtrummen där du som kompis får följa med på ett lekäventyr (och lite kluriga frågor). "1, 2, 8, 17, 25 - nu kommer Korre och letar efter dig! För vad är det som gömmer sig bland blommor och buskar i Lerums Växtrum? Hur många rätt får du?" 

För den som tål en skräckis - testat rundan på det mytomspunna Nääs i Nordiska väsen på Nääs. Nääsområdet är ju känt för sitt slöjdseminarium och sitt slott, men vad kanske inte alla vet är att Nääs har en mycket lång historia. Vi vet att det har bott folk i området sedan stenåldern. När skörden var dålig eller när en olycka hände skyllde människan på olika väsen och tog skydd under gudarna för att försäkra sin lycka. Idag kanske vi inte tror på vättar och troll i samma utsträckning som vi då gjorde. Men den nordiska mytologin finns fortfarande kvar i dagens moderna tidsålder. Försäkra dig om att du har en vän med dig  - för här är på plats för en varning för yngre och känsliga personer. De nordiska väsen är inte alltid de snällaste. Vissa av texterna kan upplevas var otäckta. Tänk efter innan du börjar läsa!

Cykling och konst är två andra nyheter i appen. I Blinkis on Bike kan du flyga fram på cykel genom Lerum till Nääs och öppna kluriga frågor på vägen i hennes egna utflykt. På Konstvandring i Lerum berättar vi mer om den offentliga utomhuskonsten som du ser (och kanske inte än har upptäckt) rumtom i centrala Lerum. 

Finns där appar finns

Exempevis på App store eller Google Play,  Självklart är den gratis!

Tyck till!

Appen ger oss möjlighet att tillverka och erbjuda olika promenader, tävlingar eller spel -  och inte minst berätta om våra besöksmål på flera språk. Vi fyller på med nytt material allt eftersom. Har du synpunkter på appen, eller har förslag på innehåll eller förbättringar kontakta oss gärna på turist@lerum.se