({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Oscar Mattsson

Möt våren vid Sävelången

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår. Nu har våren kommit på allvar till oss kring Sävelången och naturen har åter vaknat till liv och du kan nästa se hur knopparna brister och slår ut i blom om du tittar riktigt länge.

 

Vitsippor i triljoner

Det är något magiskt att vitsippor som breder ut sig och tar över i naturen, om dock bara för en liten stund. Bilden av dig själv i ett hav av vitsippor kan du uppleva just här hos oss vid Sävelången. Även den fridlysta blåsippan ute i våra backar står, bara se men inte röra då dessa sippor är sköra.

Varför inte plocka en liten vit bukett till någon du tycker om?

Fotograf: Lerums kommun

Fågelkvitter, vattenbrus och lövsus

Naturen får oss att koppla av och är det något som vi har mycket av kring Sävelången så är det just natur. Andas in vårens dofter, slut ögonen och lyssna till fåglarnas kvitter. Hör du vilka fåglar det är? Vi skulle vilja påstå att det är mindfulness när det är som bäst.

Fotograf: Lerums kommun

Äntligen äter vi ute igen!

Ett viktigt vårtecken för de flesta av oss är att uteserveringarna återigen öppnar upp. En milstople likt sopmaskinen som tar bort allt grus på våra vägar. Längs Sävelången finns det något för alla smaklökar och upplevelsen att få avnjuta god mat och dryck i vårsolens strålar är nästintill obeskrivlig härligt. Lite beroende på vad magen önskar och vart din tur bär finns det mycket att välja på. Befinner du dig i Floda så här års så är ett besök på Jernbruket att rekommendera. Menyn är satt efter tillgång och känsla, och mycket av det som serverar här kommer från närområdet. Lätt att äta rätt, helt enkelt. I området kring Nääs slott behöver du inte gå hungrig, här finns Nääs Kaffestuga som serverar sopplunch och sju sorters kakor. 

Fotograf: Nääs Fabriker

Doft av våren

Hur luktar våren? Packa ihop stora och små för en vandring längs Sävelången och andas in naturen tillsammans. Att få promenera i skog och mark och andas in den friska luften är ett fantastiskt sett att skapa välbefinnande, både för dig själv och andra. Hur luktar mossan när den är full av dagg på morgonen? Hur luktar tussilagon som alldeles precis slått ut? Det finns mycket att lukta på längs Sävelången, från vitsippor i mängder till nybakade bullar från Nääs fabrikers Kafé.

Skaparlusten vaknar till liv

Visst kliar det i fingrarna så här års? Många projekt som har vuxit fram under vintern ska nu sjösättas och få liv. Allt från att odla till att renovera gamla fönster på sommartorpet. Söker du inspiration och hjälp inom just byggnadsvård så är Nääs platsen för dig, ett besök hos Slöjd och byggnadsvård är att rekommendera. Här kan du anmäla dig till kurser, ta del av litteratur i biblioteket och köpa material och få goda råd i butiken.

Fotograf: August Abrahamsons stiftelse

Lek ute i naturen

Precis som naturen som spricker ut i blom så vaknar leklusten till liv i oss under våren. Sommartiden ger oss ytterligare en timma att leka med, kvällarna blir ljusare och energinivån ökar. Längs med Sävelången finns det många tillfällen för lek. Ta med familjen och besök spindelskogen, en unik lekplats i Floda, skapad av barn för barn. Våren kan också inspirera till att testa på nya aktiviteter, på Öijared Resort finns det möjlighet att testa på traditionell golf men även footgolf och frisbee. Varför inte lägga årets första dopp i Sävelången? Här finns många spännande badplatser de flesta med både sandstrand och brygga, så du lätt kan välja hur ditt första dopp ska ske. 

Fotograf: Oscar Mattsson