Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Känn värmen i vinterlandskapet vid Sävelången

Här stod kulisserna för en mysig jul klara redan för 200 år sedan. I slottsparken, i bruksmiljön, i skogen och invid sjön. Sävelången är en plats för alla sinnen - även mitt i kallaste vintern. Här kommer några extra utvalda tips till dig!

Öijareds skidspår

Vi älskar att spendera tid i naturen och vad passar bättre än att dra på sig ett par längdskidor och glida ut i spåren vid fantastiska Öijared. Vintern på Öijared har sin egen charm och så fort det finns tillräckligt med snö dras det längdspår i tre klassiska slingor som alla är fyra km långa samt en slinga på den elbelysta Multibana.

Värmande sopplunch

Ta en välsmakande paus från vardagen och njut av både värmande brasa och soppbuffé på Nääs Slottskafé och Restaurang. Kanske får du med dig ett och annat utflyktstips från närliggande Turistbyrån?  

 

Bruksorten Tollered

Tollered är en levande kuliss av mäktiga och märkliga byggnader och beskrivs ofta som Sveriges bäst bevarade bruksort. Hela samhället, som är uppbyggt kring Nääs Fabrikers bomullsspinneri, är oförändrat till det yttre och ett stycke levande museum i svensk industrihistoria. Promenera genom bruksorten och ta del av historian genom de 96 historiska skyltar som finns uppsatta på byggnader och platser på orten. 

 

Skallsjö kyrka

Skallsjö kyrka har ett rikt musik- och kulturliv. Med årstidernas växlingar bjuds olika konstnärliga upplevelser - i Skallsjös egen regi eller med inbjudna gäster och musikanter.

Kyrkan som invigdes 1863, och för bara några år sedan genomgick en omfattande renovering lockar många besökare även utanför högmässan. De vackra takmålningarna av Joel Mila har varsamt rengjorts, och en ståtlig ljuskrona med 270 prismor har satts upp i kyrkans glastorn, varifrån man har en vidunderlig utsikt över nejden.

 

Bad och spa på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Checka in i ett bomullsspinneri och 1800-talet med spektakulära rum och vyer över Sävelången och bruksorten Tollered. Njut av varma pooler eller iskallt vinterbad i Badhuset invid Sävelången. Här kan du koppla av, både inne och ute, allt i en välkomnande och rofylld atmosfär med närheten till den storslagna naturen vid Sävelången.

Pulka och varm choklad

Klä dig varmt, ta dig ut i den vintriga naturen och ge dig hän i pulkabacken mitt emot Öijareds klubbhus. Långa dagar i pulkabacken kräver sin varma choklad och efter några fartfyllda åk passar det extra bra att njuta den i Öijareds klubbhus.