({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Älska hösten vid Sävelången

Det finns många skäl att förälska sig i trakterna kring Sävelången. Rikedomen som skogarna och naturen bjuder på och höstens varma färgprakt. Det är något speciellt med höstluften här! Ta dig ut på sköna långpromenader, plocka svamp och upplev bygdens hjärta: den oslagbara naturen.

Naturens färgsprakande förvandling

Att strosa omkring i skog och mark och finna naturens eget guld att fylla svampkorgen med, är skäl nog att älska Sävelången. Det är vidunderligt att omges av slående natur och promenera i orörda skogar på naturens och djurens villkor. Med en picknick i ryggsäcken och bärplockare och svampkorg i handen kan du tillbringa timmar i denna magiska omgivning. Enkelheten att bara traska rakt ut i naturen och nyttja vår enastående allemansrätt, göra en skogsutflykt till ett äventyr och skattjakt, gör naturen till en given aktivitet. Du kommer bli förtrollad av upplevelsen!

Läs mer om upplevelser i naturen vid Sävelången 

Lekfulla höstupplevelser på Nääs

I den mäktiga slottsparken vid Nääs Slott finns gott om spelrum för spring i benen och leklust. Hoppa i stora lövhögar, galoppera fram i käpphästbanan eller gunga i de magkittlande änglagungorna. Kanske ta ett varv i labyrinten, gå balansbanan och ha picknick i det lilla lekhuset. Nääs Slott och park inbjuder till många höstupplevelser i historisk och vidunderlig miljö och natur. Trotsa instinkten att stanna inne och möt den friska luften på Nääs i höst!

Upptäck Nääs Slott och slottsparken i höst 

Ett modernt besöksmål med stark historia! 

Njut av höstluften och var kulturell på samma gång! Den rika historiska kopplingen som finns i bygden, ger platsen en ny dimension. Ta en höstpromenad genom bruksorten Tollered och få en historisk guidning via appen Nääs Fabriker. Med appen direkt i mobilen är guidningen lättillgänglig och du kan nyttja den närhelst det passar dig. Denna historiska vandring bjuder på en tidsresa i hur platserna sett ut, använts och berikat förr.  Du ges historien om hur Nääs Fabriker satt en dominerande prägel på byn. Under vandringen genom byn berättas det om fabriksbyggnader, sjukstuga, brandstation och kvarnar. Låt dig fascineras av att se hur det ur arvet växt fram ett nytt samhälle med starka rötter och stolthet över sin historia. Bruksorten, med sin kulturhistoriska miljö, får vem som helst att falla för de historiska vingslagen och älska det arv platsen lämnat efter sig.

Läs mer på Nääs Fabrikers hemsida

Besök ett händelserikt Floda i höst 

Det blir en händelserik höst i Floda med flera aktiviteter för både stor och små, här kommer några datum att lägga på minnet. 

25 september - Skördefest med Promenadmarknad. Gå på marknad mellan Garveriet området och Floda Torg och handla lokalproducerat hantverk och mat. Gissa vikten på pumpan, lyssna till intressanta föreläsningar och musik. En dag full av aktiviteter för både stora och små 11.00-15.00.

Vecka 42 - Floda Concious. Flodas hållbarhetsvecka med många roliga och intressanta hållbarhetsinslag. Lyssna på föreläsningar, gå på stor loppis och konsumera hållbart hela veckan lång. 

29 oktober - Flora och Dackes stora spökvandring. 14.00 går vandringen när det är ljust ute och bara snälla spöken tittar fram. Hit är alla barn varmt välkomna. 17.00 börjar det sedan mörkna och vandringen blir läskigare för varje minut som går. Rekommenderad ålder från 10 år. 

Ni hittar all information om kommande evenemang på Floda C facebook

Fotograf: Öijared Resort

Höstmys på Öijared Bad och Bastu

Sätt guldkant på livet och låt naturen på Öijared omfamna dig. Njut av god mat och Öijared Bad och bastu. I denna stadsnära skogsmiljö blir de snabba kontrasterna mellan vardagsstress och total avkoppling en alldeles extra upplevelse för kropp och själ. Genom att erbjuda ett badkoncept som leder dig genom hetta, kyla och njutning i relaxavdelning skapas en skön upplevelse för både kropp och själ. 

Besök Öijared Bad och Bastu i höst

Lär dig något nytt på Garveriet i höst

Det sägs att nyfikenhet är lärandets ursprung och på Garveriet finns det tillfällen för alla nyfikna och fulla av upptäckarglädje att lära sig något nytt. Kurserna är öppna för både privatpersoner och företag/grupper och på dem kan du lära dig mer om matlagning, att baka, konservera, fermentera och mycket mer. Chokladkursen för alla som älskar choklad är en av flera spännande kurser som Garveriet anordnar i höst. 

Läs mer om höstens kurser på Garveriets hemsida

Fotograf: Oscar Mattsson

Kryp upp i biofåtöljen i Sveriges minsta biograf med öppen spis

I Sveriges äldsta kulturhus, ligger den charmigaste lilla biograf du kan tänka dig. Sveriges minsta är den och troligen landets enda med öppen spis. Med visningar av kvalitetsfilm från hela världen, allt från drama och dokumentärer till musikfilmer, komedier och barn- och ungdomsfilm flera gånger i veckan och stickbio en gång i månaden, är det inte konstigt att Biografen i Tollered är ett populärt kulturellt inslag och en naturlig mötesplats för bygden. Vanligtvis 24 bekväma platser, men under rådande omständigheter säljs det bara 12 platser.  I sköna biofåtöljer mitt i hjärtat av en välbevarad bruksort, gör biobesöket till en intim och unik kulturell skatt, väl värd att uppleva.

Läs mer om kommande filmer på Tollereds biograf hemsida

Sävelången  - en plats för alla sinnen. Upptäck ännu mer genom att klicka här.