({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Höst vid Nääs Slott

Fotograf: Jonas Ingman

Älska hösten vid Sävelången

Det finns många skäl att förälska sig i trakterna kring Sävelången. Rikedomen som skogarna och naturen bjuder på och höstens varma färgprakt. Ta dig ut på sköna långpromenader, plocka svamp och upplev bygdens hjärta: den oslagbara naturen med kulturen ständigt närvarande.

Fotograf: Lisa Forsell, Wave initiative

Njut av naturens färgsprakande förvandling

Att strosa omkring i skog och mark och finna naturens eget guld att fylla svampkorgen med, är skäl nog att älska Sävelången. Med en picknick i ryggsäcken och bärplockare och svampkorg i handen kan du tillbringa timmar i skogen runt sjön. Lär familjen att nyttja vår enastående allemansrätt, gör en skogsutflykt på tema så som skattjakt, eller grilla korv öppen öppen eld. 

Läs mer om naturupplevelser

Fotograf: Jonas Ingman

Lekfull eftermiddag på Nääs

I den mäktiga slottsparken vid Nääs Slott finns gott om spelrum för spring i benen och leklust. Hoppa i stora lövhögar, galoppera fram i käpphästbanan eller gunga i de magkittlande änglagungorna. Kanske ta ett varv i labyrinten, gå balansbanan och ha picknick i det lilla lekhuset. Nääs Slott och park inbjuder till många höstupplevelser i historisk och vidunderlig miljö och natur. Trotsa instinkten att stanna inne och möt den friska luften på Nääs i höst, fika gör du bäst inne i kaféet i Kaffestugan.

Upptäck Nääs Slott

Mysig höstpromenad med historisk aknytning 

Ta en höstpromenad genom bruksorten Tollered och få en historisk guidning via appen; Nääs Fabriker. Med appen direkt i mobilen är guidningen lättillgänglig och du kan nyttja den närhelst det passar dig. Denna historiska vandring bjuder på en tidsresa i hur platserna sett ut, använts och berikat förr. Du ges historien om hur Nääs Fabriker satt en dominerande prägel på byn. Under vandringen berättas det om fabriksbyggnader, sjukstuga, brandstation och kvarnar. Låt dig fascineras av att se hur det ur arvet växt fram ett nytt samhälle med starka rötter och stolthet över sin historia. Bruksorten Tollered, med sin kulturhistoriska miljö, får vem som helst att falla för de historiska vingslagen och älska det arv platsen lämnat efter sig. 

Läs mer om Nääs Fabrikers historia

Fotograf: Öijared Resort

Helgbesök till Öijared Bad och Bastu

Låt naturen på Öijared omfamna dig. Njut av Öijared Bad och bastu som ligger i det arkitektritade klubbhuset. Här finns inomhuspool, olika bastuupplevelser och utomhusjaccuzzi. I denna stadsnära skogsmiljö blir de snabba kontrasterna mellan vardagsstress och total avkoppling en alldeles extra upplevelse för kropp och själ. Genom att erbjuda ett badkoncept som leder dig genom hetta, kyla och njutning i relaxavdelning skapas en skön upplevelse för både kropp och själ, för hela familjen.

Besök Öijared Bad och Bastu

Fotograf: The Tannery Club

Utmana dig själv på The tannery club

Vackert beläget precis intill Säveåns naturreservat ligger detta aktivitetscenter. Med direkt anslutning till Gotaleden och på det inspirerande Garveriområdet är det en plats att njuta och aktivera. Inne på centret hittar du en bred palett av ledarledda träningsmöjligheter samt olika typer av friluftsaktiviteter. När du kliver in i entrén välkomnas du av en reception/Infopoint och sköna loungeytor. Här kan du umgås, jobba, koppla av eller prata träning och äventyr - och också stanna en natt i glampingtält och förlänga säsongen.

Läs mer om The tannery club

Fotograf: Oscar Mattsson

Kryp upp i biofåtöljen i Sveriges minsta biograf med öppen spis

I Sveriges äldsta kulturhus, ligger den charmigaste lilla biograf du kan tänka dig. Sveriges minsta är den och troligen landets enda med öppen spis. Med visningar av kvalitetsfilm från hela världen, allt från drama och dokumentärer till musikfilmer, komedier och barn- och ungdomsfilm flera gånger i veckan och stickbio en gång i månaden, är det inte konstigt att Biografen i Tollered är ett populärt kulturellt inslag och en naturlig mötesplats för bygden. Vanligtvis 24 bekväma platser, men under rådande omständigheter säljs det bara 12 platser. I sköna biofåtöljer mitt i hjärtat av en välbevarad bruksort, gör biobesöket till en intim och unik kulturell skatt, väl värd att uppleva.

Läs mer om kommande filmer på Tollereds biograf