({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Tomas Yeh

Multibanan - framtidens fritidsgård för barn och unga!

Öijared Golfklubb invigde 2019 en ny elbelyst Multibana. Banan är ritad av Pierre Fulke och har spännande och varierat innehåll som Footgolf, Frisbeegolf och Golfäventyret. Golfäventyret är Svenska Golfförbundets pedagogiska spelarutveckling för barn och unga, där de steg för steg kan utvecklas som golfare.

Bakgrunden till satsningen är att Öijared GK vill kunna aktivera, rekrytera och behålla juniorer till verksamheten genom att göra området mera varierat och tillgängligt under en längre period på året. Föreningen har därför sökt medel från bland annat Allmänna Arvsfonden, men även fått bidrag från Riksidrottsförbundet, Alingsås Sparbank och Svenska Golfförbundet.

Med hjälp av bidragen och den egna insatsen har man byggt ”Framtidens fritidsgård” där barn och unga kan träffas, umgås och ha kul i en inspirerande utomhusmiljö. Multibanan är elbelyst vilket innebär att man kan erbjuda verksamhet på kvällar och under en längre period på året.

Multibanan inbjuder naturligtvis till kul aktiviteter för personer i alla åldrar och blir efter invigningen det senaste tillskottet i Öijared Resorts redan breda utbud även till övriga gäster och medlemmar.

”Som största golfanläggning i Sverige har vi ett alldeles speciellt ansvar att ge alla tjejer och killar möjlighet till en kul och meningsfull fritid Med Öijared Resorts miljö och klubbens golfkunnande, tror vi att vi kan inspirera dem lite extra. Verksamheten ligger inom ramen för vår grundläggande idé om hög tillgänglighet för alla och betonar lek, lärande och glädje. Redan nu ser vi ett stort intresse för Multibanan. Glädjande nog kan vi även konstatera att banan lockat många som provat på de olika aktiviteterna. säger Lars Brydolf, klubbchef.


För att underlätta för barn och unga att nyttja våra banor kommer vi i år att erbjuda gratis transport från Floda station till anläggningen. Satsningen som startar under våren innebär att vi kommer att erbjuda transport eftermiddagar vardagar och förmiddagar under sommarlovet.” Alla barn och ungdomar är välkomna att åka med oavsett om man är medlem eller ej.

För mer information är du välkommen att kontakta Lars Brydolf på mejl lars.brydolf@oijared.se.