Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Monica och Christian ägare av Sjölyckan i Tollered

Drömmen som blev till verklighet

Den 22 februari i år firade ägarna av Sjölyckan, Christian Wiksten och Monica Edvardsson ett år som ägare. Det var kärlek vid första ögonkastet säger de båda om första mötet med Sjölyckan. Den vackra disponentvillan med den genuint mysiga miljön som ligger mitt i bruksorten Tollered med dess historiska byggnader och sjön Sävelången som närmaste granne.

En dröm som vaknar till liv

Christian och Monica hade sen länge velat jobba tillsammans och lagt mycket tid på att brainstorma olika affärsidéer men inte riktigt gått i hamn med någon av dem. Det var en ren tillfällighet att de kom i kontakt med Sjölyckan och Erik ”Bullen” Hansson. Den planerade cykelsemestern till Bornholm blev inställd på grund av cykelhaveri och Christian och Monica visste inte vad de skulle hitta på. Då bestämde de att satsa på en kanotsemester istället och fann Sjölyckan efter research på kanot-uthyrare.

Första mötet med "Bullen" och Sjölyckan

Det var den 27 juli 2018, en riktigt varm sommardag som första mötet med Sjölyckan ägde rum. De parkerade bilen utanför villan och var lite osäkra på om de skulle mäkta med en kanotsemester med tanke på värmen, men de hann inte långt i den tanken innan ”Bullen” ryckte upp bildörren och bjöd in dem till Sjölyckan. Väl innanför dörrarna så blev Christian helt tagen av situationen och tog Monica åt sidan. - Känner du vad jag känner? frågade han och känslorna var besvarade av Monica. - Det är ju detta som vi har letat efter, här känns det som hemma.

Vill ni sälja så vill vi köpa

Christian tog mod till sig och sa till ”Bullen” att kommer det en dag då ni vill sälja så vill vi köpa. - Det kan gå fortare än vad ni tror svarade Bullen och skulle överlägga erbjudandet med sin bror. Efter en veckas kanotsemester i Ömmern där 100% av tiden hade gått åt till att drömma och prata om Sjölyckan kom Monica och Christian tillbaka och fråga Bullen om han menade vad han sa.  - Jag menar alltid vad jag säger svarade Bullen.

Efter åtskilliga möten och flera vändor med banker så fick de tillslut ja från en bank som ville vara med på deras resa. Det var en bergodalbana av känslor under tiden som gick och en vecka innan jul fick de beskedet att Sjölyckan var deras, de var äntligen i hamn!

Drömmen blev till verklighet

22 februari 2019 blev Monica och Christian ägare av Sjölyckan och nu började en helt annan resa. Christian fick damma av sina kock-kunskaper och hoppa in i köket. Maten har alltid legat honom varmt om hjärtat och det kändes spännande att ta på sig förklädet igen. Deras första år har varit fullt av bröllop och fester, de ”ärvde” 25 bröllop och kom in i kanotvärlden.

Välkommen in i kanotvärlden

”Kanotvärlden var brutal” med ägarnas egna ord. De gjorde en sökning på googel och fann då att Sjölyckan är Västsveriges största kanotcentral. Så det vara bara att börja plugga kanot och samla på sig tips genom rekommendationer från gäster och eget upptäckande. - Så nu är vi på god väg att bli proffs säger de och skrattar. Hyr du en kanot här så ingår flytväst, paddlar och vagn och det finns både dagsturer och möjlighet för längre turer. Det kommer människor från hela världen för att paddla, både nybörjare och stammisar.  

Vill ta ut svängarna i sommar

Deras tankar inför sommaren 2020 blir att tänka nytt och ta ut svängarna lite. - Vi vill öppna upp mer för allmänheten och erbjuda grillkvällar, lunch-paket och glass servering. Vi ser framemot en riktigt fin sommar och att fler får upp ögonen för semester på hemmaplan.