({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Skapa möten och fester med alla sinnen

Det kan vara det oväntade, eller det man minst anat som skapar minnen. Här försöker vi samla det som kan "krydda" mötet eller festen. En guidad vandring, en båttur, en bakkurs eller om du helt enkelt söker hjälp av någon lokalt.

Bröllopskörning med häst & vagn eller båt

Skjuts med häst och vagn är som taget ur sagorna och genom Westgötha Gård kan ni som brudpar transportera er på detta eleganta sätt före och efter vigseln vid Sävelången. Westgötha Gård ligger i Tollered. Läs mer här. 

För de som vill färdas över vattnet i anslutning till sin vigsel kan elslupen Säfvelången II vara ett alternativ. Den kan ta 12 passagerare och bokas för bröllopstransporter, privata fester och tillställningar. Båten är åtta meter lång och har en miljövänlig och tystgående motor som laddas med el. Båten trafikerar vanligtvis sjön Sävelången och kan angöra Floda, Nääs Slott, Nääs Fabriker och Norsesund. Läs mer här. 

Önskelistor till brudparet

Genom att skriva en tydlig önskelista slipper ni förfrågningar om vad ni önskar er från varje enskild gäst. Det blir också roligare för både er och gästerna om presenterna är uppskattade. Hos Brique och Bomullsfabriken är det populärt. Hör med dem hur de brukar gå till om du är nyfiken!

Musik från bygden

Nääs Brudvals och Nääs brudmarsch, av Tolleredskompositören Tormod Tvete Vik, är inspirerad av omgivningarna runt Nääs Slott. Lyssna på Nääs Brudvals.

Guidade turer 

Lokala guider kan ta dig med på en kortare eller en längre resa genom kulturarvet. Guiden berättar om bomullsspinneriets historia. Hur det startades och drevs in på 1980-talet. Under turen passeras fabriksbyggnader, gamla kontor, brandstation, vattenkraftverk, arbetare- och tjänstemannabostäder, skola, värdshus och gamla kvarnar. Kan passa på olika typer av fester och möten! Läs mer på den här länken.